Телеканал Fox News показав інтерв'ю із фальшивим представником уряду Швеції

Телеканал Fox News показав інтерв'ю із фальшивим представником уряду Швеції

Телеканал Fox News показав інтерв'ю із фальшивим представником уряду Швеції

Конфуз виявили американські ЗМІ.

Неіснуючий радник уряду Швеції з'явився в ефірі телеканалу Fox News у програмі The O'Reilly Factor. Темою передачі була етнічна злочинність у Швеції та вплив на неї міграційних процесів.

За даними The New York Times, в якості експерта було запрошено Нільса Більдта, якого ведучий представив як радника уряду Швеції з питань оборони і національної безпеки. Більдт розповів, що в багатьох містах Швеції зріс рівень злочинів за участю мігрантів.

Незабаром представники уряду Швеції заявили, що чоловіка на ім'я Нільс Більдт не знають ні в міністерстві оборони, ні в міністерстві закордонних справ. Більш того, в шведських урядових структурах взагалі немає посади радника з питань оборони і національної безпеки.

Як вдалося з'ясувати американським журналістам, справжнє прізвище Нільса Більдта – Толінг. Прізвище Більдт він взяв у 2013 році, коли вирішив зайнятися політикою. Припускають, що Толінг хотів взяти прізвище Карла Більдта – чинного прем'єр-міністра Швеції. Можливо, для того, щоб видавати себе за його родича. У 2014 році чоловік з цим іменем був засуджений в США за пияцтво в громадському місці і напад на співробітника правопорядку.

Восени минулого року телеканал Fox News повідомляв, що новообраний президент США Дональд Трамп намагався підкупити журналістів "подарунками" під час президентської кампанії. За словами журналістки, за свої "подарунки" Трамп хотів заздалегідь отримати її відгук про дебати, на яких телеведуча виступила з критикою заяв республіканця про жінок. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація