Теракт у Стамбулі: з'явилися відео вибухів в аеропорту з камер спостереження

Теракт у Стамбулі: з'явилися відео вибухів в аеропорту з камер спостереження

Фото: Reuters

Пролунало щонайменше два вибухи.

У Мережі з'явилися відео з камер спостереження, які зафіксували вибухи у міжнародному аеропорту Стамбула.

На одному з них видно, як у будівлі аеропорту люди починають тікати, а потім пролунав вибух.

Інше відео показує момент перестрілки турецького правоохоронця із терористом. Поранений злочинець падає на підлогу, але замість того, щоб його заарештувати, поліцейський чимдуж тікає геть. Через кілька секунд стало зрозуміло чому – терорист підірвав себе.

Нагадаємо, вечері 28 червня в стамбульському аеропорту Ататюрка прогриміли три вибухи - на вході, виході і на парковці міжнародного терміналу. За словами міністра юстиції країни Бекіра Боздаг, влада вважає, що вибухи влаштували двоє смертників. Один з нападників відкрив вогонь по охороні аеропорту з автомата Калашникова. За іншими відомостями, нападники відкрили вогонь з автоматів, а потім підірвали себе. 

За останніми даними, загинули 36 людей, 147 отримали поранення. Поки що ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт, але згідно із попереднім розслідуванням турецької влади, за нападом стоїть "Ісламська держава".

Аеропорт Ататюрка є найбільшим у Туреччині і входить в трійку найбільших аеропортів Європи після лондонського Хітроу та аеропорту Шарля де Голля в Парижі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація