Теракти на Шрі-Ланці: кількість загиблих перевищила 300 осіб

Теракти на Шрі-Ланці: кількість загиблих перевищила 300 осіб

Фото: Associated Press

Українці масово скасовують тури на острів.

Кількість загиблих унаслідок терактів на Шрі-Ланці зросла до 321 особи.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на місцеве видання.

Водночас, українські туристи, які мають путівки на найближчий час, почали відмовлятися від турів. Компенсацій, крім тих, що передбачені стандартно, їм не пропонують, адже воєнного стану на Шрі-Ланці зараз немає. Туристичні агенти припинили бронь турів на найближчий місяць і наполягають відмовитись від польотів на острів.

Своєю чергою, у Дніпрі створили мурал на підтримку загиблих на Шрі-Ланці із зображеним Ісусом та словами підтримки українською та англійською мовами. Автори муралу кажуть, що ескіз створили власноруч після перегляду новин.

Малювали вшістьох протягом чотирьох годин, водночас розповідали перехожим про події на Шрі-Ланці. Місце для графіті не узгоджували, просто знайшли стіну біля університетів та студентських гуртожитків, щоб змусити замислитися передусім молодь. 

Нагадаємо, 21 квітня під час святкування католицького Великодня у церквах та готелях Шрі-Ланки прогриміла серія скоординованих вибухів. У країні ввели комендантську годину. Поліція і військові посилено патрулюють всю територію острова. На думку поліції, вибухи могли підготувати терористи-смертники радикального мусульманського об'єднання National Thowheeth Jama'ath.

Кількість жертв серії вибухів на Шрі-Ланці склала 290 осіб, ще 500 людей були поранені. Серед загиблих є громадяни 13 країн. 22 квітня стало відомо, що вісім терористичних атак були скоєні сімома смертниками. За цей день у країні пролунав ще один вибух

У Дніпрі створили мурал в пам'ять про загиблих у низці кривавих терактів на Шрі-Ланці

У Дніпрі створили мурал в пам'ять про загиблих у низці кривавих терактів на Шрі-Ланці

Повʼязані теми:

Наступна публікація