Терміновий візит Шойгу до Білорусі: ЗМІ звернули увагу на цікаві деталі

Терміновий візит Шойгу до Білорусі: ЗМІ звернули увагу на цікаві деталі

Фото: Міністерство оборони Білорусі

Цікаво, що підписання документів відбулося просто на аеродромі в Мачулищах, а не в будівлі Міністерства оборони чи іншого відомства.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 3 грудня прилетів на переговори до білоруського колеги Віктора Хреніна. Як повідомляють оборонні відомства, Москва та Мінськ домовилися внести зміни до російсько-білоруської міждержавної угоди про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері.

Про це інформують Міноборони РФ та РБ.

Йдеться про внесення змін до угоди між Республікою Білорусь та Російською Федерацією про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері від 19 грудня 1997 року. Окрім цього, міністри обговорили питання двостороннього військового та військово-технічного співробітництва.

"Союзницькі відносини з Білоруссю набули особливого значення в умовах безпрецедентного тиску Заходу та його неоголошеної війни проти Союзної держави", - заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Як пише Міноборони Російської Федерації, Шойгу похвалив Хреніна за "рішучість Білорусі протистояти ворожому курсу США та їхніх союзників, а також готовність спільно забезпечувати військову безпеку Союзної держави".

Російські пропагандистські ЗМІ повідомляють, що після зустрічі з міністром оборони Білорусі у Шойгу заплановані переговори із самопроголошеним президентом РБ Олександром Лукашенком.

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" звернула увагу на декілька цікавих деталей:

  1. Про візит Шойгу до Білорусі у вихідний день раніше не повідомлялося.
  2. Менш ніж через годину після повідомлення про приліт Шойгу до РФ в Міноборони Білорусі повідомили, що Хренін та Шойгу підписали протокол про внесення змін до документу про регіональну безпеку.
  3. Підписання документів відбулося не в будівлі Міністерства оборони чи іншого відомства, а просто на аеродромі в Мачулищах. Це є нетиповим і лише підкреслює якийсь поспіх.

Нагадаємо, раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив про плани Володимира Путіна "згодом відвідати Донбас".

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація