"Терпець уривається". ЄC погрожує Facebook санкціями через "оманливі" правила користування

"Терпець уривається". ЄC погрожує Facebook санкціями через "оманливі" правила користування

Фото: Reuters

Соцмережі поставили дедлайн, до якого вона має впорядкувати правила.

Європейський Союз вимагає від  Facebook змінити свої "оманливі" умови користування згідно з правилами блоку до кінця року – інакше соцмережі загрожують фінансові санкції.

Про це повідомляє AFP.

"Мені уривається терпець", - сказала єврокомісар з питань юстиції та спорту Віра Юрова в своїй заяві та додала, що "прийшов час діяти, а не давати обіцянки".

Юрова сказала, що вимагає захисту користувачів у 28 країнах, які вимагали змін ще минулого році, і Facebook треба діяти швидко, якщо там не хочуть опинитися під санкцями.

"Хоча у Facebook запевнили мене, що вони "остаточно адаптують будь-які оманливі умови надання послуг до грудня, це триває занадто довго", - сказала вона.

У Єврокомісії також відзначили, що навіть після змін умов користування, які компанія вже зробила цього року, вони все ще містять «оманливе подання основних характеристик послуг Facebook".

Своєю чергою, представник гіганта соціальних мереж захистив зміни та заявив, що вони "набагато чіткіші в тому, що дозволено або не дозволено у Facebook, і про можливості, які мають люди".

У Facebook додали, що будуть продовжувати тісне співробітництво, щоб виявити будь-які подальші проблеми та зробити відповідні оновлення.

Нагадаємо, засновник Facebook Марк Цукерберг у четвер, 13 вересня, заявив, що створена ним соціальна мережа більш пристосована для протидії можливому втручанню у вибори і інформаційним атакам, ніж під час президентських виборів у США в 2016 році. 

Також Цукерберг підтвердив втручання Росії у вибори США через Facebook. За його словами, керівництво соцмережі намагалося діяти в кооперації з урядом у справі російського втручання. Ним у Facebook займалася російська група хакерів, яка є частиною військової розвідки РФ.

Facebook запускає перевірку фотографій та відеозаписів на достовірність

Facebook запускає перевірку фотографій та відеозаписів на достовірність

Повʼязані теми:

Наступна публікація