"Ти, тварюко, хто така?!": у Мережі з'явилося відео жорсткого допиту затриманих активістів Pussy Riot

На затриманих склали протоколи за двома статтями.

Активістів Pussy Riot, які вибігли на поле у фіналі Чемпіонату світу з футболу, жорстко допитували після затримання. Активістів називали "тварюкою" і звинувачували в тому, що вони "вирішили Росії насрати".

Відео допиту опублікував журналіст Антон Наумлюк.

На відео видно, як двоє учасників групи Pussy Riot стоять перед невідомим чоловіком, який каже: "Наручники сюди! На обох! Ти, тварюко, хто така?! Ім'я, прізвище, по батькові?! А ви знаєте, що Росія за це буде платити штрафні санкції ФІФА?".

"Я іноді шкодую, що зараз не 37-й рік. Обісрав Росію, так?!", - додав він.

При цьому один із затриманих кілька разів повторив: "Ми за Росію".

Російські правоохоронці відзвітували, що на затриманих склали протоколи за двома статтями Кодексу про адміністративні порушення РФ - за порушення правил поведінки глядачів під час проведення офіційних спортивних змагань та незаконне носіння форменого одягу правоохоронних органів.

Активістам загрожує багатотисячний штраф, обов'язкові роботи або арешт на термін до 15 діб, передає Дождь.

Нагадаємо, четверо активістів групи Pussy Riot в міліцейській формі вибігли на поле під час фінального матчу Чемпіонату світу з футболу, в якому збірна Франції впевнено обіграла Хорватію. Pussy Riot заявили, що своєю акцією вимагають звільнення політичних в'язнів, припинення кримінальних справ за репости і незаконних арештів на мітингах, а також допущення політичної конкуренції в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація