"Ти застосовуєш нацистські методи". Ердоган різко висловився щодо політики Меркель

"Ти застосовуєш нацистські методи". Ердоган різко висловився щодо політики Меркель

Реджеп Таїп Ердоган / Фото: Reuters

Німецька влада заборонила проведення мітингів на його підтримку. 

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у неділю, 19 березня, заявив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель в застосовує "нацистські" методи.

Про це повідомляє DW.

"Ти нині теж застосовуєш нацистські методи, - заявив Ердоган у промові, яку транслювало телебачення. - Щодо кого? Щодо моїх турецьких братів і сестер у Німеччині, щодо моїх братів і сестер-міністрів, щодо моїх братів і сестер-депутатів, які туди їздять".

Заступниця голови партії Християнсько-демократичний союз Юлія Клекнер відреагувала на слова турецького президента так: "Пан Ердоган узагалі ще при своєму глузді?".

Раніше Ердоган порівняв німецьку політику з нацистською після того, як німецька влада заборонила проведення одразу в кількох містах мітингів на його підтримку. 

Берлін вимагає вибачень від президента Туреччини

Берлін вимагає вибачень від президента Туреччини

Як відомо, Туреччина проведе референдум стосовно запропонованих змін до конституції, які передбачають перехід до виконавчого президентства замість парламентської системи.

Зміни дозволять главі держави видавати укази, оголошувати надзвичайний стан, призначати міністрів і вищих державних посадових осіб. Крім того, Ердоган отримає право розпустити парламент і залишиться б при владі до 2029 року.

Прихильники Ердогана вважають такі зміни гарантією стабільності в період невизначеності щодо членства Туреччини в НАТО та ЄС. Противники, своєю чергою, побоюються, що такі реформи перетворять Туреччину на авторитарну державу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація