Тіллерсон говоритиме про Україну під час візиту до Європи

Тіллерсон говоритиме про Україну під час візиту до Європи

Фото: Reuters

Він відвідає Париж, де проведе зустріч з державним керівництвом країни для "обговорення глобальних проблем, що викликають занепокоєння", у списку яких також значиться ситуація в Україні.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон впродовж наступного тижня відвідає країни Європи, де зустрінеться з представниками вищого керівництва цих держав та обговорить ряд важливих зовнішньополітичних питань, у тому числі ситуацію в Україні.

Про це речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, - пише Укрінформ.

"Державний секретар Тіллерсон відвідає Лондон, Париж, Варшаву, а також Давос (Швейцарія) в період 21-27 січня", - зауважила представник зовнішньополітичного відомства США.

За її словами, 21 січня Тіллерсон прибуде до Великої Британії, де зустрінеться з міністром закордонних справ Борисом Джонсоном та радником з питань національної безпеки Марком Седвіллом. Сторони обговорять взаємодію з міжнародних питань, "у тому числі Іран, Сирію, Лівію, Північну Корею, а також Україну".

Вже 23 січня Тіллерсон відвідає Париж, де проведе зустріч з державним керівництвом країни для "обговорення глобальних проблем, що викликають занепокоєння", у списку яких також значиться ситуація в Україні.

З 24 по 26 січня держсекретар Рекс Тіллерсон приєднається до делегації на чолі з президентом США у Давосі, де відбудеться Всесвітній економічний форум.

Рекс Тіллерсон закликав РФ припинити підтримку бойовиків

Рекс Тіллерсон закликав РФ припинити підтримку бойовиків

Після цього, 26 січня глава Держдепартаменту США відвідає Варшаву.

"Він зустрінеться з вищим державним керівництвом Польщі для обговорення ряду питань, у тому числі двосторонніх відносин, глобальних викликів, регіональної безпеки та економічного процвітання", - зауважила речниця Державного департаменту США.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки прагнуть покращення стосунків з Росією, але вважають це за неможливе, поки не буде досягнуто прогресу щодо України.

"Ми повинні бути дуже відкритими, прямими і відвертими один з одним в тому, що ми обидва -  я думаю, що міністр закордонних справ Лавров так само налаштований на це, щоб поліпшити ці відносини, як і я, це складні проблеми, і ми ясно дали зрозуміти, що наріжним каменем насправді є Україна", - повідомив Тіллерсон.

"Ми повинні домогтися прогресу в Україні", - наголосив держсекретар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація