Тисячі евакуйованих і перші постраждалі: Каліфорнією поширюються лісові пожежі

Тисячі евакуйованих і перші постраждалі: Каліфорнією поширюються лісові пожежі

Фото: Reuters

Штат горить уздовж узбережжя від Санта-Барбари до Сан-Франциско.

Щонайменше шестеро людей зазнали важких опіків під час лісових пожеж в американському штаті Каліфорнія. Із зони стихійного лиха евакуйовано вже 4 тисячі осіб, іще 7 тисяч отримали наказ готуватися до примусового відселення, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Те, що відбувається навколо, для місцевих жителів схоже на пекло. Палає все: трава, кущі, дерева і далекі будівлі. Єдине безпечне місце – автотраса, котрою їдуть американські журналісти. Вони фіксують, як на дорогу вибігає дике оленя, і вже за мить тварина зникає серед палаючих кущів.

Сім тисяч американців готуються до чергової евакуації через лісові пожежі

Сім тисяч американців готуються до чергової евакуації через лісові пожежі

Суцільне згарище – все, що лишилося від дитячого табору на озері Качума. Напередодні там на кілька годин застрягли 90 дітей та 50 вихователів. На щастя, рятувальникам вдалося вивезти їх до безпечного місця.

Загалом у Каліфорнії палає півтора десятка великих пожеж. Осередки вогню розкидані від Санта-Барбари до Сан-Франциско. У штаті працюють тисячі пожежників, які зізнаються, що наразі можуть контролювати лише частину загорянь. "Ми сподіваємося, що літаки допоможуть здолати полум'я і дадуть нам можливість подавати суміш для гасіння прямо на лінію вогню", - кажуть вони.

Вогонь знищив вже більше двох десятків каліфорнійських будівель. Травми під час лісових пожеж отримали щонаменше шестеро американців. Медики кажуть, що не меншу небезпеку, особливо для літніх людей та дітей, становить і густий дим, який швидко поширюється штатом і отруює повітря.

Синоптики прогнозують, що побороти вогняну стихію найближчими днями каліфорнійці не зможуть, адже спека у 40 градусів за Цельсієм лише сприятием поширенню вогню.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація