У КНДР тисячі людей вийшли підтримати погрози Кім Чен Ина створити нову зброю

У КНДР тисячі людей вийшли підтримати погрози Кім Чен Ина створити нову зброю

Фото: Associated Press

Від початку 2020-го КНДР скасувала заборону на ядерні випробовування.

Тисячі північнокорейців зібралися на масовий мітинг у неділю, 5 січня, вранці, щоб висловити підтримку лідеру Кім Чен Ину після його погроз створити "нову стратегічну зброю" після призупинення перемовин із США щодо ядерної програми країни.

Натовпи зібралися на вулицях та мосту біля площі Кім Ір Сена. Їх охороняла велика кількість поліції, повідомляє NK News. Під час мітингу місцева мережа мобільних телефонів була вимкнена.

У своїй промові Кім заявив, що його країна незабаром відкриє світові нову "стратегічну зброю", яка посилить своє ядерне стримування в умовах тиску США, що схожі на "гангстера".

Він також додав, що Північна Корея більше не зобов'язана підтримувати припинення випробувань ядерної зброї та міжконтинентальних балістичних ракет, що президент США Дональд Трамп визнав головним дипломатичним досягненням.

Зараз, за ​​оцінками, ядерний арсенал КНДР налічує 40-50 ядерних бомб і різні системи доставки, включаючи ракети на твердому паливі, призначені для ударів по системах протиракетної оборони, які потенційно можуть досягти Північної Америки.

Лі Санг-Мін, речник міністерства об'єднань Південної Кореї, заявив, що погрози КНДР некорисні для дипломатії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація