Тисячі прибічників незалежності Каталонії протестували в Барселоні

Тисячі прибічників незалежності Каталонії протестували в Барселоні

Фото: Reuters

За даними місцевої поліції, участь у демонстрації взяли 45 тисяч людей.

Десятки тисяч людей вийшли в неділю, 11 березня, на демонстрацію у Барселоні, організовану прибічниками відокремлення Каталонії від Іспанії.  Акцію організувала впливова сепаратистська організація "Каталонська національна асамблея", повідомляє агенція dpa.

За даними місцевої поліції, участь у демонстрації взяли 45 тисяч людей. "Каталонська національна асамблея" вимагає, щоб три політичні партії, котрі виступають за незалежність регіону, дійшли згоди щодо формування уряду і якомога швидше заснували "Каталонську республіку". 

Раніше депутати парламенту Каталонії проголосували за проголошення незалежності від Іспанії. Мадрид слідом за цим рішенням усунув від роботи виконавчу владу Каталонії, розпустив регіональний парламент. У той же час уряди багатьох країн висловилися за підтримку цілісності Іспанії. 

Нова-стара криза. Каталонці знову заговорили про незалежність

Нова-стара криза. Каталонці знову заговорили про незалежність

Екс-глава Каталонії Карлес Пучдемон втік до Бельгії і заявляв, що не повернеться до Іспанії, якщо йому не буде гарантовано справедливий судовий розгляд. Він і його чотири помічники розшукуються за звинуваченням у заколоті, зловживанні державними коштами, непокорі владі тощо. Сепаратисти здалися місцевій поліції, а суд відпустив їх на поруки. Пучдемона та чотирьох міністрів умовно звільнили, доки суд не ухвалить постанови про виконання європейського ордеру на арешт, який виданий Іспанією. До рішення суду політики повинні залишатися у Бельгії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація