Точно не Трампу: кому зі світових лідерів мешканці розвинених країн довіряють найбільше

Точно не Трампу: кому зі світових лідерів мешканці розвинених країн довіряють найбільше

Фото: Associated Press

Навіть Путін отримав більше підтримки, ніж президент США.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель користується найбільшою довірою у жителів 13 розвинених країн.

Про це свідчать результати опитування американського соціологічного інституту Pew Research Center, опубліковані у вівторок, 15 вересня.

Під час аналізу середнього значення вибірки дослідники дійшли висновку, що 76 відсотків респондентів довіряють рішенням Меркель у міжнародних питаннях. При цьому лише 19 відсотків заявили, що подібної довіри до Меркель не відчувають.

Слідом за канцлеркою ФРН розташувалися президент Франції Емманюель Макрон (64 і 32 відсотки відповідно) та прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон (48 і 46 відсотків відповідно).

Далі йде президент Росії Володимир Путін - про довіру до нього сказали лише 23 відсотки опитаних, а 73 відсотки респондентів висловилися скептично.

Найгірший показник довіри має американський лідер Дональд Трамп. Йому вірять лише 16 відсотків, а не довіряють - 83. У рейтингу були присутні шість світових лідерів - перед Трампом розташувався лідер Китаю Сі Цзіньпін (19 та 78 відсотків відповідно). 

Опитування провели у таких розвинених країнах - Канаді, Австралії, Японії, Південній Кореї, а також державах Європи (Великій Британії, Швеції, Франції, Данії, Бельгії, Німеччині, Іспанії, Нідерландах, Італії). Дослідження проводилося в період від 10 червня до 3 серпня, в ньому взяли участь 13 273 респонденти.

Нагадаємо, українці також найпозитивніше ставляться до канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Також очікувано не підтримують президента РФ Володимира Путіна. 

Як Ангела Меркель стала канцлеркою Німеччини

Як Ангела Меркель стала канцлеркою Німеччини

Повʼязані теми:

Наступна публікація