Тотальна зрада та повне фіаско: американські конгресмени обурені виступом Трампа під час зустрічі з Путіним

Тотальна зрада та повне фіаско: американські конгресмени обурені виступом Трампа під час зустрічі з Путіним

Фото: Reuters

Президента США не підтримали навіть у його Республіканській партії.

Американські конгресмени назвали повним провалом нещодавній саміт між президентом США Дональдом Трампом та президентом Росії Володимиром Путіним.

Свої нищівні коментарі вони публікують у Twitter, намагаючись запевнити всіх американських союзників, що Росія для США зовсім не друг.

Американські політики обурені діями та словами Трампа та вважають цей саміт тотальною зрадою президентом своєї країни.

"Я ніколи не думав, що побачу той день, коли наш американський президент вийде на сцену з російським президентом і звинуватить Сполучені Штати у російській агресії. Це ганьба", - сенатор-республіканець від штату Арізона Джефф Флейк.

 "Я категорично не згоден з твердженням, що Росія не втручалася в вибори 2016 року. З усім тим, що я бачив на комітеті розвідки та додаткових звинуваченнях 12 російських офіцерів минулого тижня, ясно, що це були наміри Росії. Президент Трамп втратив можливість публічно притягнути Путіна до відповідальності", - член Палати представників США, республіканець Френк Лобіондо.

"Це було тривожно. Ганебно. Непрофесійно. Обурливо. У мене немає слів, щоб описати, наскільки презирливим було побачити американського президента, який капітулює перед диктатором", - сенатор-демократ від штату Нью-Джерсі Боб Менендес.

"Американський народ заслуговує на правду, і ігнорувати легітимність наших співробітників розвідки - це неповага до чоловіків та жінок, які служать цій країні. Настав час прокинутися і зіткнутися з реальністю. Путін не є нашим другом; він ворог нашої свободи", - член Палати представників США, республіканець Адам Кінсінгер.

"Результати прес-конференції Дональда Трампа в Гельсінкі піднімаються та перевищують порогове значення "тяжких злочинів та проступків". Це було ні що інше, як зрада. Коментар Трампа не тільки був імбіцильним, він був повністю на руку Путіна", - екс-голова ЦРУ Джон Бреннан.

"Втрачена можливість президента Трампа твердо переконати Росію у відповідальності за втручання в 2016 році і висловити сильне попередження щодо майбутніх виборів. Ця відповідь президента Трампа Росія сприйматиме як ознаку слабкості і створить набагато більше проблем, ніж вирішить", - сенатор-республіканець від штату Південна Кароліна Ліндсі Грем.

"Прес-конференція президента Трампа з Путіним була сором’язливим видовищем. Замість того, щоб ясно заявити, що втручання в наші вибори неприйнятне, Трамп натомість прийняв заперечення Путіна і поставив під сумнів висновки нашого розвідувального агентства. Це не нормально", - незалежний сенатор, суперник Хілларі Клінтон на праймеріз Демократичної партії від час виборів 2016 року Берні Сандерс.

"Сьогоднішня прес-конференція в Гельсінкі була одним з найганебніших виступів американського президента на моїй пам'яті. Збитки, завдані наївністю президента, егоїзмом, помилковою еквівалентністю і симпатією до автократів, важко підрахувати. Але ясно, що саміт в Гельсінкі був трагічною помилкою", - сенатор-республіканець від штату Арізона Джон Маккейн.

Не обійшлося і без гострої сатири. До неї вдався екс-президент Мексики Вісенте Фокс: "Путін: я хотів маріонетку і знайшов її у Дональді Трампі".

"Це не просто знахідка американського розвідувального агентства, але і Комітету палати представників з розвідки. Президент повинен зрозуміти, що Росія не наш союзник. Між США і Росією немає моральної еквівалентності, яка залишається ворожою до наших найголовніших цінностей та ідеалів. Сполучені Штати повинні бути зосереджені на тому, щоб залучити Росію до відповідальності і покласти край її мерзенним нападкам на демократію", - спікер Палати представників США, кандидат у віце-президенти Штатів у 2012 році, один із лідерів Республіканської партії Пол Раян.

Нагадаємо, сьогодні, 16 липня у Гельсінкі відбулась довгоочікувана зустріч президентів США та Росії. На прес-конференції вони розповіли що говорили про Сирію, Крим, двосторонні стосунки та російське втручання в американські вибори.

Путін попросив Трампа більше тиснути на Україну

Путін попросив Трампа більше тиснути на Україну

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація