Трамп хоче змінити політику надання притулку в США

Трамп хоче змінити політику надання притулку в США

Фото: Reuters

Будь-який іммігрант в США може подати заяву на отримання притулку незалежно від того, як він в'їхав у США.

Новий план щодо надання притулку мігрантам в США може бути прийнятий у виконавчому порядку на наступному тижні, заявив президент США Дональд Трамп.

"Згідно з цим планом іноземці більше не отримають вільний прохід в країну незаконним шляхом, подаючи безпідставні заяви в пошуках притулку", - заявив президент журналістам у Білому домі. Він пояснив, що згідно з планом, заяви про надання притулку тепер можна буде подати тільки в місцях в'їзду в США.

Газета The Hill нагадує, що закон про імміграцію і громадянство 1965 року говорить, що будь-який іммігрант в США може подати заяву на отримання притулку незалежно від того, як він в'їхав у США.

Дональд Трамп, проте, наполягає, що його план буде "повністю законним". За його словами, будь-які прохачі притулку, яких спіймають при незаконному перетині кордону, будуть міститися в наметах і не будуть звільнені до судового розгляду.

"Ми будуємо величезну кількість наметів і будемо тримати їх у наметах", - сказав він.

Дональд Трамп назвав становище, що дозволяє шукачам притулку особам в'їжджати в будь-якому місці, "лазівкою", яка є магнітом для нелегальної імміграції.

"Повсюдне зловживання нашою системою надання притулку є знущанням над нашою імміграційної системою", - додав він.

Видання підкреслює, що коментарі президента були спрямовані на караван мігрантів з Центральної Америки, що прямують до США в пошуках притулку. Дональд Трамп назвав караван "вторгненням", яке представляє серйозну загрозу безпеці країни.

"Ці незаконні каравани не будуть допущені в Сполучені Штати, і вони повинні повернутися зараз", - сказав президент США.

Призупинити мігрантів. Президент США пригрозив відправити 15 тисяч військових на кордон з Мексикою

Призупинити мігрантів. Президент США пригрозив відправити 15 тисяч військових на кордон з Мексикою

Як повідомлялося, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що його країна припинить фінансову допомогу Гондурасу, якщо потік мігрантів звідти не завершиться.

Повʼязані теми:

Наступна публікація