Трамп і Дуда домовилися про суттєве розширення військової присутності США в Польщі

Трамп і Дуда домовилися про суттєве розширення військової присутності США в Польщі

Фото: Associated Press

Президенти вже підписали відповідну декларацію про співпрацю у сфері оборони.

Найближчим часом США перекинуть до Польщі понад тисячу своїх військових.

Це передбачає декларація про співпрацю у сфері оборони щодо присутності збройних сил США на території Польщі. Документ у Вашингтоні підписали президенти США Дональд Трамп та Польщі Анджей Дуда, передає RMF24.

У декларації говориться, що США та Польща підтверджують зобов'язання перед Організацією Північноатлантичного договору (НАТО), зокрема зобов'язання, які випливають зі статей 3 і 5 Північноатлантичного договору, як основу для взаємних оборонних відносин. Країни переконані, що присутність американських військових у Польщі посилює зусилля НАТО відносно захисту Польщі, США і НАТО.

На території Польщі створять Командування передової дивізії США. Також планується створення і спільне використання збройними силами США і Польщі Центру бойової підготовки у Дравсько-Поморському, а також ще в кількох інших місцях на річці Віслі.

Водночас США надаватимуть підтримку польській армії у створенні Центру бойової підготовки – в цьому питанні допомагатимуть американські військові радники.

Декларація також передбачає можливе створення в Польщі ескадрильї американських безпілотників MQ-9, які застосовують у розвідувальних операціях.

Україну чекають в НАТО, попри війну з Росією

Україну чекають в НАТО, попри війну з Росією

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація