Трамп: Лідери Ірану сіють хаос та смерть, у листопаді на них чекають нові санкції

Трамп: Лідери Ірану сіють хаос та смерть, у листопаді на них чекають нові санкції

Фото: Reuters

Трамп закликав союзників ізолювати "іранський режим".

Президент США Дональд Трамп звинуватив лідерів Ірану у корумпованості і анонсував нові санкції проти країни, які будуть введені у листопаді.

Про це Трамп заявив під час виступу на сесії Генеральної асамблеї ООН у вівторок, 25 вересня. 

"Будь-яке гуманітарне вирішення в Сирії має включати в себе стратегію, працюючи з жорстоким режимом, який фінансує цю кризу - це корумпований режим в Ірані. Вони сіють хаос, смерть і руйнування. Іранські лідери не поважають своїх сусідів та їхніх кордонів, вони не поважають суверенні права націй. Іранські лідери, навпаки, розкрадають ресурси нації для того, щоб збагачуватися і для того, щоб поширювати заворушення на Близькому Сході і за його межами", - заявив Трамп.

На думку американського президента, іранський народ справедливо обурений тим, що його власні лідери розкрадають мільярди доларів з казни, захоплюють великі частини економіки. Трамп підкреслив, що саме з цих причин багато країн Близького Сходу підтримали його рішення щодо виходу з Іранської ядерної угоди.

Трамп анонсував, що санкції проти Ірану будуть посилені у листопаді. "5 листопада будуть введені нові санкції, згодом будуть і інші", - наголосив він, підкресливши, що США не можуть дозволити іранському режиму володіти ядерною зброєю. Він закликав всі інші нації ізолювати "іранський режим". 

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про вихід з ядерної угоди з Іраном, укладеної в 2015 році разом з Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Також було оголошено про відновлення дії санкцій проти Тегерана, котрі, згідно з планом дій, знімалися в обмін на закриття ядерної програми. 

Нещодавно президент Ірану Хасан Роухані різко висловився в бік Дональда Трампа заявивши, що його чекає доля Саддама Хусейна.

США запровадили нові санкції проти Ірану

США запровадили нові санкції проти Ірану

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Сесія Генасамблеї ООН. Головне
Наступна публікація