Трамп назвав головну загрозу своїм президентським успіхам

Трамп назвав головну загрозу своїм президентським успіхам

Фото: Reuters

Також, на думку президента США, більш високі ставки можуть позначитися на купівельній спроможності громадян.

Президент США Дональд Трамп назвав підвищення ключової ставки Федеральної резервної службою (ФРС) головною загрозою успіхам свого президентського терміну.

"Найбільша загроза - ФРС: вони піднімають ставки занадто швидко, і вони дуже незалежні", - заявив він в інтерв'ю Fox Business.

За підсумками засідання 25-26 вересня Федеральна резервна система прийняла рішення підвищити процентну ставку по федеральних кредитних коштів (federal funds rate) на 25 базисних пунктів - до 2-2,25% річних. Це третє підвищення за 2018 рік - попередні були в березні та червні.

Медіанні прогнози "точкових графіків" (dot plot) за підсумками вересневого засідання вказали на те, що 12 із 16 членів Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) очікують в цілому чотирьох підвищень ставки в поточному році. Четверте очікується в грудні.

На думку президента США, більш високі ставки можуть позначитися на купівельній спроможності громадян. Так, ставки за автокредитами досягли дев'ятирічного максимуму, а іпотечні - семирічного.

Трампу надіслали конверт з високотоксичною речовиною

Трампу надіслали конверт з високотоксичною речовиною

Нагадаємо, що раніше Трамп назвав зустріч з Путіним жорсткою і похвалився допомогою Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація