Трамп назвав ім'я наступника залученого до "українського скандалу" міністра енергетики США

Трамп назвав ім'я наступника залученого до "українського скандалу" міністра енергетики США

Фото: Associated Press

Рік Перрі залишить посаду наприкінці року.

Президент США Дональд Трамп оголосив, що новим міністром енергетики стане Ден Бройлет, який наразі займає посаду заступника глави цього відомства.

"Досвід Дена в секторі не має собі рівних. Тотальний професіонал, я не сумніваюся, що Ден зробить чудову роботу!", – написав глава Білого дому у Twitter.

Трамп також подякував теперішньому міністру Ріку Перрі "за видатну роботу" і зазначив, що він залишить посаду наприкінці року.

Раніше у Білому домі заявили, що рішення міністра енергетики США Ріка Перрі піти у відставку до кінця року "абсолютно жодним чином" не пов'язана з зі скандалом про можливий тиск США на Україну.  

Нагадаємо, The Associated Press із посиланням на власні джерела повідомило, що кілька американських бізнесменів, пов’язаних із президентом США Дональдом Трампом та його адвокатом Руді Джуліані, а також міністр енергетики США Рік Перрі намагались лобіювати в Україні зміну керівництва "Нафтогазу". 

У травні під час особистої зустрічі із Зеленським міністр енергетики США начебто тиснув на нього для певних змін у Наглядовій раді "Нафтогазу". Зокрема, він прагнув включити туди кількох американців – бізнесменів із Техасу Майкла Блейзера та Роберта Бенша. 

Сам Рік Перрі заперечує, що лобіював в Україні зміну керівництва компанії "Нафтогаз". 

Новий поворот в Ukraine-Gate: юристу президента США Руді Джуліані надіслали повістку

Новий поворот в Ukraine-Gate: юристу президента США Руді Джуліані надіслали повістку

Нагадаємо, довкола президента США Дональда Трампа розв’язався скандал, пов'язаний з Україною. Видання The Washington Post повідомило про скаргу американського розвідника проти Трампа через розмову американського лідера з іншим іноземним лідером та дану Трампом  "тривожну обіцянку". Одним з політиків, з яким міг говорити глава Сполучених Штатів, називали президента України Володимира Зеленського. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена - його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав заморозити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка. 

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікували стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися. 24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, "президентським харасментом". 

25 вересня Білий Дім оприлюднив стенограму розмови Трампа та Зеленського. Повний текст перекладу дивіться на ТСН.ua.

Вже 26 вересня американська розвідка оприлюднила текст скарги на президента США Дональда Трампа. Як і повідомляли ЗМІ, вона справді стосується розмови Трампа та президента України Володимира Зеленського та тривалого тиску, який, на думку розвідника, вчиняли США щодо України для особистих цілей американського президента. ТСН.ua розповів основні моменти доносу на Трампа - серед них інформація про неоднозначні контакти української сторони з Джуліані, скасування візиту Пенса до Києва та спроби Білого дому приховати все це.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація