Трамп назвав катастрофу літака МАУ під Тегераном "підозрілою"

Трамп назвав катастрофу літака МАУ під Тегераном "підозрілою"

Фото: Associated Press

Президент США заявив про "можливу помилку".

Президент США Дональд Трамп вважає "підозрілими" обставини аварії літака Boeing 737-800 "Міжнародних авіаліній України" недалеко від Тегерана, у результаті якого загинули 176 осіб.

Про це він заявив у четвер, 9 січня, під час брифінгу.

Глава Білого дому, як повідомляє CNN, вважає, що літак міг розбитися не через технічну несправність, а через те, що "хтось на тому боці міг припуститися помилки".

На запитання журналіста, що він думає про катастрофу рейсу "Тереган-Київ", Трамп відповів: "У мене є підозри щодо цього. Я не хочу цього говорити, оскільки в інших людей є свої підозри ... Хтось на тому боці міг припуститися помилки. До нас це не має жодного стосунку".

Після цього у президента США прямо запитали, чи помилково збив Іран український літак. "Я не знаю. Я дійсно не знаю ... Це запитання до них. На якомусь етапі вони опублікують (дані, - ред.) чорних ящиків", - відповів Трамп.

У зв'язку з цим президент зазначив, що "в ідеалі" іранській владі варто передати бортові самописці компанії Boeing або, наприклад, Франції.

"Сталося щось дуже жахливе", - резюмував Трамп.

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував список загиблих. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім, двоє людей так і не сіли на борт літака.

Іранські слідчі оприлюднили перший звіт про катастрофу українського боїнга

Іранські слідчі оприлюднили перший звіт про катастрофу українського боїнга

МЗС України спочатку повідомило, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту наразі не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії наразі все ще встановлюються. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні.

Офіс генпрокурора вже розпочав розслідування катастрофи - справа розглядається за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей). На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі Ірану.

ТСН.ua зібрав головне про аварію та стежить за подіями в текстовій онлайн-трансляції.

Відео падіння українського літака під Тегераном

Відео падіння українського літака під Тегераном

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Авіакатастрофа рейсу PS752 під Тегераном
Наступна публікація