Трамп назвав "сміховинними" звинувачення, висунуті у справі щодо імпічменту

Трамп назвав "сміховинними" звинувачення, висунуті у справі щодо імпічменту

Фото: Associated Press

Він ще раз заявив, що не тиснув на Україну.

Президент США Дональд Трамп назвав "сміховинними" звинувачення, висунуті демократами у Палаті представників США в рамках розслідування справи щодо імпічменту.

"[Очільник Юридичного комітету Палати представників Джеррольд] Надлер сказав, що я "тиснув на Україну, щоб втрутитися у наші вибори 2020 року". Сміховинно, і він знає, що це неправда. І президент, і міністр закордонних справ України багато разів казали, що не було тиску. Надлер та демократи це знають, але відмовляються визнавати!", – написав американський лідер у Twitter.

Трамп "пройшовся" і по керівникові Комітету з розвідки Палати представників Адаму Шиффу, назвавши його "нечесним" (гра слів – Shifty Schiff) та "абсолютно корумпованим політиком".

"Він зробив жахливу і шахрайську заяву, прочитавши її Конгресу, і сказав, що ці слова походять від мене. Його спіймали, він дуже збентежився, але з ним нічого не трапилось за скоєння цього шахрайства. Зрештою, за це доведеться відповісти!", – додав Трамп.

Нагадаємо, демократи у Палаті представників США оголосили дві статті звинувачення у справі щодо імпічменту президента Дональда Трампа. Керівник Юридичного комітету нижньої палати американського парламенту Джеррольд Надлер заявив, що Трампа звинувачують у зловживанні владою і перешкоджанні діяльності Конгресу. 

Демократи вважають, що Трамп зловживав владою, коли тиснув на Україну, вимагаючи провести розслідування проти його конкурента Джо Байдена і таким чином втрутитися в американські вибори 2020 року. Окрім того, президентові закидають перешкоджання роботі Конгресу під час розслідування можливих зв'язків команди Трампа та Росії.

Більше восьми годин експерти з американської конституції сперечалися, чи є підстави для імпічменту Трампа

Більше восьми годин експерти з американської конституції сперечалися, чи є підстави для імпічменту Трампа

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація