Трамп не виключає можливості виходу США з угоди з іранської ядерної програми

Трамп не виключає можливості виходу США з угоди з іранської ядерної програми

Фото: Reuters

"Я втомився від того, що нами користуються", - зазначив американський президент.

Президент США Дональд Трамп заявив, що США можуть вийти з ядерної угоди з Іраном.

Про це повідомляє NBC.

Трамп заявив, що Конгрес може прийняти позитивне рішення щодо угоди, інакше це рішення Конгресу може призвести до повного припинення участі США в операції.

"Ми подивимося, що відбудеться на другому етапі. Може статися повне припинення (участі США - ред), ця можливість дуже реальна", - заявив Трамп.

"Я втомився від того, що нами користуються", - зазначив американський президент, назвавши іранських лідерів "відмінними переговорниками, які вчинили відмінну операцію для себе, але жахливу для США".

Нагадаємо, 13 жовтня президент США Дональд Трамп оголосив про нової всеосяжної стратегії Вашингтона стосовно Ірану. Тегеран, згідно СВПД, зобов'язувався обмежити свою ядерну програму — позбутися запасів среднеобогащенного урану, скоротити запаси низькозбагаченого на 98%, знизити кількість газових центрифуг для збагачення радіоактивного сировини, а також дотримуватися інших обмежень у галузі ядерної енергетики. Натомість на виконання вимог США, Євросоюз і ООН зобов'язалися поступово знімати міжнародні фінансово-економічні санкції, які вдарили по нафтового і банківського секторів економіки країни.

За словами Трампа, Іран не виконав умови угоди щодо центрифуг і не дозволив провести повноцінні інспекції своїх ядерних об'єктів. Тому Вашингтон попередив, що "будуть зроблені зусилля для запобігання зовнішнього фінансування іранського уряду і зловмисних дій Корпусу вартових ісламської революції".

"Ми будемо блокувати іранському режиму всі шляхи до ядерної зброї", — йдеться в документі.

Напередодні президент Ірану Хасан Роухани засудив політику Вашингтона щодо ядерної угоди з Тегераном. Він заявив, що Трамп не зможе зруйнувати ядерну угоду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація