Трамп підніме мита на низку китайських товарів

Трамп підніме мита на низку китайських товарів

Китай, прапор Китаю, КНР / Фото: Associated Press

Такий крок американський президент пояснив "повільними перемовинами між країнами".

Президент США Дональд Трамп заявив, що збільшить 10 травня мита на ряд китайських товарів з 10 до 25%.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

Він нагадав, що протягом 10 місяців Китай платив мита США в розмірі 25% на високотехнологічну продукцію вартістю 50 млрд доларів і 10% на 200 млрд інших товарів.

"Протягом 10 місяців Китай платив в США мита в розмірі 25 відсотків на високотехнологічну продукцію вартістю 50 млрд доларів США, і 10 відсотків на інші товари вартістю 200 млрд. А в п'ятницю 10 відсотків зростуть до 25", - написав Трамп.

Він додав, що інші товари незабаром також будуть обкладатися.

"Інші товари на суму $ 325 млрд, що поставляються Китаєм до нас, поки митом не обкладаються, але незабаром будуть - на рівні 25 відсотків", - додав американський лідер.

Такий крок з боку Вашингтона Трамп пояснив "дуже повільними" переговорами між США і КНР з метою врегулювати торговельний конфлікт між двома провідними економіками світу.

Нагадаємо, Сі Цзіньпін і Дональд Трамп домовлялися про те, що США не будуть піднімати ввізні мита на китайські товари з 10% до 25%, про що раніше оголошував Вашингтон.

Раніше в Китаї звинуватили США у "торговому буллінгу" і в тому, що це змушує інші країни підлаштовуватися під позицію Штатів за введення проти них нових мит. Однак у Пекіні також і запевнили, що в будь-який момент готові сісти за стіл переговорів з приводу торговельних угод, якщо вони будуть ґрунтуватися на взаємній повазі і рівності".

Крім торгової війни США планували розгорнути на рівні адміністрації широкий наступ на Китай, звинувативши його у ворожій діяльності проти американських компаній, викрадення інтелектуальної власності, кібератаці і втручання у вибори.

Повʼязані теми:

Наступна публікація