Трамп підписав меморандум, який починає торговельну війну з Китаєм

Трамп підписав меморандум, який починає торговельну війну з Китаєм

Дональд Трамп підписує меморандум про торговельні заходи щодо Китаю. / Фото: Reuters

Американський лідер заявив, що дефіцит торгового балансу між країнами "вийшов з-під контролю".

Президент США Дональд Трамп у четвер підписав меморандум "Про боротьбу з економічною агресією Китаю", який передбачає запровадження торгових заходів щодо Пекіна.

Про це повідомляє Reuters.

Трамп заявив, що дефіцит торгового балансу США з Китаєм "вийшов з-під контролю" і становить близько 504 мільярдів доларів. "Це найбільший дефіцит якої-небудь країни у світовій історії", - сказав глава Білого дому.

Також Трамп звинуватив Пекін у крадіжці інтелектуальної власності. За його словами, через це США теж втрачають сотні мільярдів доларів. 

Дональд Трамп заявив, що попросив Китай негайно скоротити профіцит торгового балансу на 100 мільярдів доларів. Крім того, США введуть мита на імпорт деяких китайських товарів - підсумковий їх список буде представлений протягом 15 днів. Трамп також введе стосовно Китаю обмеження на інвестиції, пов'язані з технологіями.

Нагадаємо, 8 березня Дональд Трамп офіційно оголосив, що запроваджує 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткові ввізні мита для імпортного алюмінію. Ці зміни набудуть чинності через 15 днів. Нові мита тимчасово не поширюються на Канаду та Мексику, які разом зі США є учасниками Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA). Окрім цих двох держав, Трамп заявив про можливість зробити виняток для Австралії та "інших країн". Рішення США про мита на сталь та алюміній жорстко критикують ЄС та Китай. Вони пообіцяли вдатися до контрзаходів.

Трамп підписав митний указ, який призакриває двері для української сталі у США

Трамп підписав митний указ, який призакриває двері для української сталі у США

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація