Трамп планує зустрітись з Путіним та обговорити серед іншого Україну

Трамп планує зустрітись з Путіним та обговорити серед іншого Україну

Архівне фото / Фото: Reuters

Президент США підтвердив, що привітав з перемогою у виборах російського колегу.

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що привітав Володимира Путіна з перемогою у виборах президента в Росії. Про це Трамп заявив журналістам.

"Я поспілкувався з Путіним телефоном і привітав його з перемогою у виборах. Дзвінок також був пов'язаний з тим, що ми, ймовірно, зустрінемось в недалекому майбутньому, аби обговорити озброєння, "гонку озброєнь"", - заявив президент США.

Також Трамп збирається зустрітись з вчергове обраним російським президентом і не планує відкладати цю зустріч.

"Розмова була дуже хорошою, і я сподіваюсь, що в недалекому майбутньому ми зустрінемось і обговоримо збільшення кількості зброї, яке виривається з-під контролю, ми на дамо нікому навіть наблизитись до того, що маємо ми. Також обговоримо Україну, Сирію, Північну Корею та інші питання", - наголосив президент США.

Нагадаємо, напередодні, 19 березня, у Білому домі заявили, що ані офіційний Вашингтон, ані президент США Дональд Трамп не збираються вітати Путіна з перемогою на виборах.

До того ж у понеділок президент РФ провів телефонну розмову зі своїм колегою з Франції Еммануелем Макроном. Кремль повідомив про те, що Макрон привітав Путіна з перемогою на виборах, однак у повідомленні Єлисейського палацу про привітання немає жодного слова.

Президент Польщі Анджей Дуда не привітав Путіна, а також не буде присутній на інавгурації. Як відомо, голосування відбувалося 18 березня також в анексованому Росією Криму - результати на території півострова не визнала Україна, країни Євросоюзу, США, Канада та інші.

Вибори Путіна: в ЄС заявили про невизнання голосування у Криму

Вибори Путіна: в ЄС заявили про невизнання голосування у Криму

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація