Трамп подякував командиру есмінця, який завдав удару по авіабазі в Сирії

Трамп подякував командиру есмінця, який завдав удару по авіабазі в Сирії

Фото: Reuters

Американський президент зателефонував військовому.

Президент США Дональд Трамп висловив подяку Андріе Слоу — командиру есмінця, з якого був нанесений удар крилатими ракетами по базі ВПС Сирії.

Про це прес-секретар Білого дому Шон Спайсер написав у себе в Twitter.

"Сьогодні у другій половині дня президент подзвонив командиру Андріе Слоу, командиру корабля Porter, щоб привітати і подякувати за удар по Сирії", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross вночі 7 квітня випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат. В результаті загинуло шість осіб, повідомили в Міноборони Сирії. Операція проводилася у відповідь на хімічну атаку уряду Сирії 4 квітня у містечку Хан-Шейхун, в результаті якої загинули і отримали поранення сотні невинних сирійців, в тому числі жінки і діти.

Президент США Дональд Трамп закликав "всі цивілізовані держави" приєднатися до Сполучених Штатів, щоб покласти край конфлікту в Сирії. Він заявив, що Вашингтон зобов'язаний "стримувати і запобігати поширенню і використанню смертоносної хімічної зброї", яку, за його словами, безсумнівно використовувала сирійська влада.

Своєю чергою держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія виявилася нездатною виконати свої зобов'язання 2013 року для захисту Сирії від хімічної зброї. За його словами, РФ є співучасником, або просто некомпетентною", оскільки не дотримується угоди з утилізації хімічної зброї в країні.

Глава РФ Володимир Путін заявив, що ця атака порушує міжнародне право.

Тим часом волонтери на кадрах росЗМІ з авіабази Шайрат помітили російські контейнери для хімзброї.

Наслідки хімічної атаки: чим Україні загрожує удар США по аеродрому Сирії

Наслідки хімічної атаки: чим Україні загрожує удар США по аеродрому Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація