Трамп покепкував з ідеї європейської армії та нагадав про НАТО

Трамп покепкував з ідеї європейської армії та нагадав про НАТО

Фото: Reuters

Американець закликав до справедливого фінансування Альянсу.

Європейські армії не дуже захистили свій континент під час двох світових воєн у ХХ столітті. На цьому наголосив президент США Дональд Трамп.

У своєму Twitter він іронічно відгукнувся про ідею створення в ЄС спільних збройних сил – європейської армії. "Ідея європейського війська не надто добре спрацювала в Першу Світову війну або в Другу. Але США були поруч з вами і завжди будуть", - заявив Трамп.

Дональд Трамп скасував зустріч з Володимиром Путіним

Дональд Трамп скасував зустріч з Володимиром Путіним

За його словами, принцип колективної оборони вже втілений у НАТО, однак організація потребує інакшого фінансування. "Все, що ми просимо – ви платите свою справедливу частку в НАТО. Німеччина сплачує 1%, тоді як США платять 4,3% набагато більшого ВВП – для захисту Європи. Справедливість!", - наголосив американський президент.

Раніше Трамп заявив, що угода по Brexit, укладена Великою Британією з ЄС, більш вигідна Брюсселю, тоді як Лондон може зіткнутися з проблемами. На думку президента США, угода може перешкодити Великій Британії розвивати торгівлю з американськими партнерами. "Судячи з того, як угода виглядає зараз, вони, можливо, не зможуть торгувати з США. І я не думаю, що така ситуація подобається їм самим", - підкреслив Трамп. Він висловив сподівання, що прем'єр Великої Британії Тереза Мей в підсумку зможе вирішити дане питання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація