Трамп пообіцяв ввести нові санкції проти Росії, "як тільки вона їх дуже заслужить"

Трамп пообіцяв ввести нові санкції проти Росії, "як тільки вона їх дуже заслужить"

Фото: Reuters

Президент США каже, що ніхто не займає жорсткішу позицію щодо Росії, ніж він.

США введуть нові санкції проти Росії, "як тільки вона їх дуже заслужить".

Про це заявив президент США Дональд Трамп після спільної із прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе прес-конференції, передає Голос Америки.

Трамп відклав розгляд нових санкцій – The Washington Post

Трамп відклав розгляд нових санкцій – The Washington Post

Потім глава Білого дому повернувся до мікрофона і заявив, що "ніхто не займає жорсткішу позицію щодо Росії, ніж президент Дональд Трамп".

Також він підтвердив бій поблизу сирійського міста Дейр-ез-Зор у лютому, під час якого проамериканська коаліція завдала авіаударів по російських найманцях.

"Нещодавно в Сирії точився дуже запеклий бій між нашими військовими і російськими військовими, і це дуже сумно. У тій битві загинуло багато людей", - сказав Трамп.

Нагадаємо, 6 квітня Міністерство фінансів США оголосило про новий раунд санкцій проти російських громадян, чиновників, компаній та державних фірм. Сполучені Штати Америки заморозять активи всіх фізичних і юридичних осіб, які потрапили під нову хвилю санкцій.

За даними Гонконгської фондової біржі, 9 квітня акції компанії UC Rusal російського олігарха Олега Дерипаски, який увійшов до санкційного списку, впали на 50%. Rusal попередив про ризик технічних дефолтів через обмеження Мінфіну США, хоча і запевнив, що підтримує виконання всіх своїх кредитних зобов'язань.

На тлі санкцій євро на Московській біржі  вже перевищив позначку в 76 рублів вперше за майже два роки.

Раніше про відтермінування нових санкцій розповіли джерела газети The Washington Post. За інформацією видання, президент США Дональд Трамп залишився незадоволений заявою постпреда при ООН Ніккі Гейлі про санкції, які готуються. Вона заявляла, що про нові санкції за підтримку Росією сирійського режиму буде оголошено вже 16 квітня.

Зокрема, передбачалося, що обмеження торкнуться компанії, які постачають в Сирію обладнання для ймовірного виробництва хімічної зброї. Тим не менше, за інформацією джерел, твердження Гейлі про неминучі санкції пролунали до того, як президент Трамп мав прийняти рішення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація