Трамп пояснив, що привітав Путіна із переобранням заради України та Сирії

Трамп пояснив, що привітав Путіна із переобранням заради України та Сирії

Фото: Reuters

Він переконаний, що мати хороші стосунки із РФ – це гарна, а не погана річ.

Президент США Дональд Трамп пояснив свої привітання Володимиру Путіну у зв'язку з його переобранням, тим, що Обама робив колись так само, а також можливим вирішенням загострення у світі, яке спровокувала Росія.

Трамп висловив бажання "порозумітися" з Росією, щоб вирішити проблеми, які Москва сама же і створила, - пише Укрінформ.

"Я зателефонував президенту Росії Путіну, щоб привітати його з перемогою на виборах (колись Обама йому також дзвонив). ЗМІ "фейкових новин" збожеволіли, оскільки хотіли, щоб я дав йому (Путіну – ред.) прочухана. Вони помиляються! Владнати з Росією (та іншими) – це гарна, а не погана річ", - наголосив глава Білого дому в першому повідомленні.

Пізніше президент США додав, що Росія допоможе йому впоратися з загостреннями, зокрема, в Україні і Сирії, а також з гонкою озброєнь, що сама і розв'язала.

"Вони можуть допомогти вирішити проблемні питання з Північною Кореєю, Сирією, Україною, ІДІЛ, Іраном та навіть гонкою озброєнь, яка насувається. Буш намагався владнати (з Росією – ред.), але йому не вистачило розуму. Обама і Клінтон пробували, але ім не вистачило енергії чи взаєморозуміння (згадайте "ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ"). МИР ЧЕРЕЗ СИЛУ!", - резюмував Трамп.

Лідери Китаю, Венесуели та Куби привітали Путіна із перемогою на виборах

Лідери Китаю, Венесуели та Куби привітали Путіна із перемогою на виборах

Цікаво, що, напередодні, 19 березня, у Білому домі заявили, що ані офіційний Вашингтон, ані президент США Дональд Трамп не збираються вітати Путіна з перемогою на виборах.

До того ж у понеділок президент РФ провів телефонну розмову зі своїм колегою з Франції Еммануелем Макроном. Кремль повідомив про те, що Макрон привітав Путіна з перемогою на виборах, однак у повідомленні Єлисейського палацу про привітання немає жодного слова.

Президент Польщі Анджей Дуда не привітав Путіна, а також не буде присутній на інавгурації. Як відомо, голосування відбувалося 18 березня також в анексованому Росією Криму - результати на території півострова не визнала Україна, країни Євросоюзу, США, Канада та інші.

Повʼязані теми:

Наступна публікація