Вигаданий теракт: Трамп пояснив свої слова про інцидент в Швеції ситуацією із мігрантами

Вигаданий теракт: Трамп пояснив свої слова про інцидент в Швеції ситуацією із мігрантами

Фото: Reuters

Мовляв, президент мав на увазі зростання злочинності через біженців в цілому.

Президент США Дональд Трамп пояснив своє висловлювання про проблеми в Швеції через мігрантів.

Він повідомив у Twitter, що його слова ґрунтувалися на сюжеті телеканалу Fox News.

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, своєю чергою, також заявив, що президент мав на увазі зростання злочинності через біженців в цілому, а не якийсь конкретний інцидент, передає Reuters.

Нагадаємо, що раніше Трамп згадав інцидент з мігрантами в європейській країні, якого насправді не було. У контексті президент США перерахував теракти, що відбувались у різних країнах Європи.

"Подивіться, що минулої ночі стався у Швеції. У Швеції! Хто б міг подумати? Ця країна прийняла велику кількість біженців, а разом з ними і проблеми, про які вони навіть не уявляли", — сказав американський лідер.

Нагадаємо, раніше мін'юст США оскаржив рішення федерального судді Сіетла, який наказав призупинити дію антиміграційного указу Трампа.

27 січня президент США Дональд Трамп своїм указом заборонив прибуття в Штати громадян з семи, населених переважно мусульманами, країн на 90 днів. Це рішення призвело до хвилі протестів в аеропортах по всій країні.

Ряд американських судів виніс постанови про призупинення скандального указу. До всього, Трамп звільнив виконуючого обов'язки прокурора, яка критикувала антиміграційний указ.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп заявив, що він підпише наступного тижня ще один указ, спрямований на "забезпечення безпеки американського народу".

За його словами, необхідність у такому кроці виникла, так як дію раніше підписаного ним указу, який тимчасово забороняє в'їзд до США з семи країн з переважно мусульманським населенням, призупинено федеральним судом.

Апеляційний суд США виніс рішення з приводу скандального наказу про мігрантів

Апеляційний суд США виніс рішення з приводу скандального наказу про мігрантів

Повʼязані теми:

Наступна публікація