Трамп придумав влучне прізвисько для Кім Чен Ина

Трамп придумав влучне прізвисько для Кім Чен Ина

Фото: Reuters

Президент США розповів про "дуже погану" ситуацію у КНДР.

Президент США Дональд Трамп придумав для лідера Північної Кореї Кім Чен Ина влучне прізвисько. Американський лідер назвав його "людиною-ракетою".

Цей вислів Трамп застосував у своєму повідомленні у Twitter, розповідаючи про телефонну розмову з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

"Минулої ночі розмовляв з президентом Південної Кореї Муном. Спитав у нього, як там справи у "людини-ракети" (Rocket Man). У Північній Кореї довгі черги за бензином. Дуже погано!", - написав Трамп.

Нагадаємо, що раніше радник президента з питань національної безпеки Герберт Макмастер прямо заявив, що адміністрація США розглядає військові варіанти реагування на проблему з Північною Кореєю. Водночас, він підкреслив необхідність повного використання дипломатичних засобів тиску для врегулювання ситуації.

12 вересня Рада безпеки Всесвітньої організації одноголосно прийняв резолюцію про введення нових санкцій проти Пхеньяну. Так, будуть введені обмеження на постачання в КНДР нафтопродуктів. Визначається також ліміт на постачання Північної Кореї сирої нафти — обсяги не повинні перевищувати показники за минулі 12 місяців. Також КНДР не зможе купувати конденсати і газоконденсатні рідини і не зможе продавати текстильну продукцію.

3 вересня стало відомо, що КНДР провела шосте ядерне випробування. За інформацією Північної Кореї, вона провела успішне випробування водневої бомби. Повідомлялося, що випробуваний водневий заряд може бути поміщений на міжконтинентальну балістичну ракету. Однак, такі дії КНДР змусили світове співтовариство відреагувати.

Дев’ятий пакет санкцій проти КНДР ухвалили у Раді безпеки ООН

Дев’ятий пакет санкцій проти КНДР ухвалили у Раді безпеки ООН

Повʼязані теми:

Наступна публікація