Трамп пригрозив повністю знищити КНДР і обізвав її лідера "людиною-ракетою"

Трамп пригрозив повністю знищити КНДР і обізвав її лідера "людиною-ракетою"

Фото: Reuters

Коментарі Трампа стали поки що найбільшою загрозою на адресу КНДР, яка провела численні ракетні пуски і ядерні випробування.

Президент США Дональд Трамп заявив, що США будуть змушені повністю знищити Північну Корею, якщо Пхеньян не припинить свою ядерну програму.

Про це повідомляє Reuters.

Коментарі Трампа стали поки що найбільшою загрозою на адресу КНДР, яка провела численні ракетні пуски і ядерні випробування, зазнавши критики світового співтовариства.

Дев’ятий пакет санкцій проти КНДР ухвалили у Раді безпеки ООН

Дев’ятий пакет санкцій проти КНДР ухвалили у Раді безпеки ООН

"Людина-ракета і його режим йдуть на самогубство", - сказав Трамп.

Американський лідер закликав країни-члени ООН об'єднатися і ізолювати уряд Кім Чен Ина, поки він не припинить ворожу поведінку.

12 вересня Рада безпеки Всесвітньої організації одноголосно прийняв резолюцію про введення нових санкцій проти Пхеньяну. Так, будуть введені обмеження на постачання в КНДР нафтопродуктів. Визначається також ліміт на постачання Північної Кореї сирої нафти — обсяги не повинні перевищувати показники за минулі 12 місяців. Також КНДР не зможе купувати конденсати і газоконденсатні рідини і не зможе продавати текстильну продукцію.

Нагадаємо, 3 вересня, стало відомо, що КНДР провела шосте ядерне випробування. За інформацією Північної Кореї, вона провела успішне випробування водневої бомби. Повідомлялося, що випробуваний водневий заряд може бути поміщений на міжконтинентальну балістичну ракету. Однак, такі дії КНДР змусили світове співтовариство відреагувати.

ТСН.ua зібрав реакцію політиків і міжнародних організацій на випробування Північної Кореї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація