Трамп розкритикував звинувачення Саудівської Аравії у вбивстві журналіста

Трамп розкритикував звинувачення Саудівської Аравії у вбивстві журналіста

Фото: Reuters

Мені це не подобається, - додав американський президент.

Президент США Дональд Трамп розкритикував звинувачення на адресу керівництва Саудівської Аравії у таємничому зникненні та вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі та порадив дочекатися результатів розслідування.

Про це пише Associated Press.

"Я думаю, ми повинні передусім з'ясувати, що сталося, - зазначив Трамп.

Він підкреслив, що в нинішній ситуації, як і в недавній справі судді Кавано, знову діє принцип "ви винні, поки не доведете свою невинність".

"Мені це не подобається. Ми щойно пройшли це через у встановлені справедливості з Кавано, і він виявився невинним, наскільки мені відомо", - зауважив Трамп.

Глава Білого дому зробив свою заяву після того, як поговорив по телефону з королем Саудівської Аравії Салманом, а також принцом Мухаммедом бін Салманом. Трамп висловив переконання, що королівська родина нічого не знає про долю саудівського журналіста Хашоггі.

59-річний Хашоггі ще 2 жовтня вирушив зі своєю нареченою до генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі для того, щоб забрати необхідні для майбутнього весілля документи. Його наречену в будівлю не впустили і через п'ять годин очікування їй повідомили, що Хашоггі вже пішов з консульства. Вона пізніше сказала, що не довіряє цій інформації і не знає, де зараз перебуває журналіст. 

Підкреслюється, що у журналіста були давні зв'язки з королівською родиною Саудівської Аравії, але він критично писав про нинішній уряд і спадкового принца Мухаммеда бін Салмана.

У Туреччині підозрюють, що чоловіка допитували, катували, а після цього вбили та розчленували. Слідство має відповідні звукозаписи.

У справі про вбивство болгарської журналістки затримали нового підозрюваного

У справі про вбивство болгарської журналістки затримали нового підозрюваного

Повʼязані теми:

Наступна публікація