Трамп ухвалить рішення про зустріч із Путіним після отримання звіту щодо України

Трамп ухвалить рішення про зустріч із Путіним після отримання звіту щодо України

Фото: Reuters

Йому "не подобається" інцидент біля Керченської протоки.

Президент США Дональд Трамп заявив, що ухвалить рішення про зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним на саміті G20 після того, як отримає від власних спецслужб повний звіт про напад російських кораблів на українські в Керченській протоці.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню New York Post.

"Ми побачимо, ми дізнаємося, що сталося. Мені не сподобався цей інцидент, і нам представлять доповідь з приводу того, що відбувається", - заявив Трамп.

Він також закликав долучитися до цього процесу канцлера Німеччини Ангелу Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона, однак не зазначив, які саме дії мають бути здійснені.

"Але виникає запитання - чи було надане попередження? Чи вони (українські судна – ред.) дали їм зрозуміти, що вони проходять? Тому що у них є система, я так думаю. Вона працювала", - підкреслив Трамп.

Американський президент зазначив, що отримає "повну доповідь" від спецслужб і після цього вирішить, чи зустрічатися з Путіним.

Водночас, агентство Reuters повідомило, що згідно з документами Кремля, зустріч Путіна і Трампа в Аргентині запланована на 1 грудня. У Росії напередодні підкреслили, що інформацію про скасування зустрічі від США не отримали, а тому продовжують до неї готуватися.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання та запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який згодом затвердили українські депутати.

Трамп погрожує відмовитись від зустрічі з Путіним через російську агресію у Керченській протоці

Трамп погрожує відмовитись від зустрічі з Путіним через російську агресію у Керченській протоці

Повʼязані теми:

Наступна публікація