Трамп відхилив пропозицію Путіна допитати американців в обмін на допит 12 російських розвідників

Трамп відхилив пропозицію Путіна допитати американців в обмін на допит 12 російських розвідників

Фото: Reuters

Розвідників звинувачують у втручанні у вибори президента США.

Президент США Дональд Трамп відхилив пропозицію президента Росії Володимира Путіна дозволити російській владі допитати американських громадян.

Про це заявила речниця Білого дому Сара Сандерс, передає Reuters.

Після завершення зустрічі у Гельсінкі Путін запропонував, щоб Москва допитала американських громадян з таких справ, як, наприклад, справа лондонського фінансиста та інвестора Білла Браудера (Росія звинувачує його у незаконних оборудках на сотні мільйонів доларів і вимагає його видачі).

В обмін на це Путін обіцяв дозволити американським правоохоронцям приїхати до Росії, щоб допитати 12 російських розвідників, яких підозрюють у втручанні у вибори президента США 2016 року.

"Ця пропозиція була люб'язно зроблена президентом Путіним, але президент Трамп її відхилив", - сказала Сандерс у своїй заяві. "Сподіваємось, що президент Путін дозволить 12 встановленим росіянам прибути до США, щоб довести свою невинуватість або провину".

Нагадаємо, 16 липня у Гельсінкі відбулася довгоочікувана зустріч президентів США і Росії. На прес-конференції Трамп і Путін розповіли, що говорили про Сирію, Крим, двосторонні відносини і російське втручання в американські вибори. На запитання про те, чи вірить Трамп спецслужбам США, які дійшли висновку, що Росія втрутилася у вибори, зламавши комп'ютери кандидата в президенти на виборах 2016 року Гілларі Клінтон, американський лідер сказав, що не впевнений в тому, що це справа рук Москви.

"Я не бачу ніяких причин, за якими це могло б бути так. Президент Путін дуже сильно і впевнено заперечував (звинувачення) сьогодні", - сказав він.

Американські політики виступ Трампа розкритикували, назвавши його "жахливим". Через добу після прес-конференції з Путіним президент США заявив, що підтримує висновки розслідування щодо втручання Росії в американські вибори.

США звинувачують 12 російських розвідників у втручанні у президентські вибори. Їх, зокрема, звинувачують у тому, що вони зламали поштовий сервер керівництва Демократичної партії США, кандидатом на виборах від якої була Гіларі Клінтон. 

Трамп передумав і назвав Путіна відповідальним за втручання у вибори США

Трамп передумав і назвав Путіна відповідальним за втручання у вибори США

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація