Трамп вирішив скасувати зустріч з Путіним у літаку дорогою на саміт G20

Трамп вирішив скасувати зустріч з Путіним у літаку дорогою на саміт G20

Фото: Reuters

Перед цим президент США радився із посадовцями Білого дому.

Президент США Дональд Трамп вирішив скасувати зустріч із російським президентом Володимиром Путіним у літаку дорогою на саміт G20.

Про це розповіла речниця Білого дому Сара Сандерс, передає Reuters.

За її словами, під час польоту Трамп розмовляв із державним секретарем Майком Помпео і головою апарату Білого дому Джоном Келлі, а також телефонував раднику з питань національної безпеки Джону Болтону.

Також американський та російський уряди обмінялися телефонними дзвінками.

За словами Сандерс, вона не знала про розмову Трампа і Путіна про скасування зустрічі.

Раніше президент США Дональд Трамп написав у Twitter про скасування зустрічі з Путіним на саміті G20 через агресію РФ у Керченській протоці. Він зазначив, що причиною є те, що українські кораблі і моряки все ще не повернулися на батьківщину. Кремль заявив, що поки що не отримав офіційної інформації про намір президента США Дональда Трампа скасувати зустріч.

Як повідомлялось, Трамп обіцяв ухвалити рішення про зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним на саміті G20 після того, як отримає від власних спецслужб повний звіт про напад російських кораблів на українські в Керченській протоці. Водночас, агентство Reuters повідомило, що згідно з документами Кремля, зустріч Путіна і Трампа в Аргентині була запланована на 1 грудня. У Росії напередодні підкреслили, що інформацію про скасування зустрічі від США не отримали, а тому продовжують до неї готуватися.

Трамп відмовився від переговорів з Путіним через ситуацію у Керченській протоці

Трамп відмовився від переговорів з Путіним через ситуацію у Керченській протоці

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того самого дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання та запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який згодом затвердили українські депутати.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація