Трамп вирішив відкласти введення мита на французькі товари

Трамп вирішив відкласти введення мита на французькі товари

Фото: Associated Press

Трамп і Макрон домовилися про співпрацю у сфері цифрового податку.

Американський президент Дональд Трамп ухвалив рішення відкласти введення мита на французькі товари, зокрема, вино та сир, повідомляє CNN.

Під час розмови телефоном французький лідер Еммануель Макрон і Дональд Трамп домовилися про співпрацю, щоб уникнути підвищення мит.

"Ми з Дональдом Трампом провели відмінну бесіду про цифровий податок. Ми будемо працювати разом над торгівельною угодою, щоб уникнути тарифної ескалації", - написав Макрон у Twitter.

Сторони відмовbkbcz від потенційних тарифів до кінця року, заявив французький президент. Оскільки переговори щодо цифрового податку тривають в Організації економічного співробітництва та розвитку.

До слова, торрік у липні Франція вирішила ввести 3% податок на доходи від цифрових послуг, отримані у Франції компаніями з доходом більше 28 мільйонів євро у країні і понад 750 мільйонів євро у всьому світу. Вашингтон пригрозив у відповідь ввести податки на французькі товари.

Як повідомлялося, у жовтні 2019 року президент США Дональд Трамп підписав указ про відновлення безмитного режиму для низки українських товарів. У документі зазначається, що рішення було ухвалене через те, що Україна "забезпечила адекватний і ефективний захист прав інтелектуальної власності", досягнувши прогресу в цьому напрямі.

Трамп запровадив мито на всі товари з Мексики, аби зупинити потік біженців

Трамп запровадив мито на всі товари з Мексики, аби зупинити потік біженців

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація