Трамп вирішив влаштувати військовий парад на День незалежності США. У країні виступили проти цього рішення

Трамп вирішив влаштувати військовий парад на День незалежності США. У країні виступили проти цього рішення

Фото: Associated Press

Більшість військових вважають цей парад передвиборчою агітацією Трампа.

Президент США Дональд Трамп вирішив влаштувати масштабний військовий парад у Вашингтоні до Дня незалежності країни, однак у громадськості та офіцерів армії є побоювання, що він перетворить дійство у передвиборчу агітацію.

Про це пише CNN.

Очікується, що на параді буде представлена низка сучасного озброєння США, а також танки "Абрамс".

Водночас, військові занепокоєні тим, що цей парад може перетворитися у політичне дійство для агітації на користь президента Трампа, тоді як законодавство США забороняє їм брати участь у політичних кампаніях. У Пентагоні також дискутували і на предмет доцільності виставлення на показ американського озброєння.

"Військові не можуть брати участь у політичних кампаніях. Це, ймовірно, причина, по якій вони не вирішуються брати участь, тому що керівні принципи досить ясно показують, що вони можуть і не можуть робити. Якщо вони стануть поряд з ним під час політичної промови в формі, представляючи військових, це може стати проблемою", - заявив директор з комунікацій "Громадяни за відповідальність та етику" у Вашингтоні Джордан Лібовіц.

Окрім цього, громадськість невдоволена і витрачанням значних коштів на проведення цього параду. Зокрема, Служба національних парків США вже направила на організаційні витрати близько 2,5 мільйона доларів. Також у владі округу Колумбія вже заговорили про відшкодування коштів від уряду США за пошкодження доріг під час танкового параду.

Нагадаємо, американський День незалежності 4 липня може стати найбільш незвичним в історії. Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп анонсував на ньому танки. Парадів з військовою технікою в Вашингтоні не бувало з початку 90-х.

Трамп анонсував танки на параді до Дня незалежності США

Трамп анонсував танки на параді до Дня незалежності США

Повʼязані теми:

Наступна публікація