Трамп vs Байден: США заявили про безпрецедентно високу явку на достроковому голосуванні за президента

Трамп vs Байден: США заявили про безпрецедентно високу явку на достроковому голосуванні за президента

Фото: Associated Press

Кількість виборців, які взяли участь у попередньому голосуванні на цих виборах, побило рекорди у багатьох штатах.

Станом на п'ятницю, 30 жовтня, у Сполучених Штатах Америки, за чотири дні до президентських виборів, достроково проголосувала рекордна кількість виборців - понад 85 мільйонів.

У загальнонаціональних масштабах явка на цих виборах вже склала понад 60 відсотків від загальної явки на голосуванні 2016 року.

Загалом на попередніх виборах проголосували близько 137 мільйонів людей, свідчать дані федеральної виборчої комісії США.

За даними проєкту United States Election Project університету штату Флорида, на виборах президента США у 2020 році мають право проголосувати приблизно 240 мільйонів американців.

Вже у двох штатах раннє голосування перевершило загальну явку на виборах чотири роки тому - у Техасі, де вже проголосувало дев'ять мільйонів виборців, та у штаті Гаваї.

Безпрецедентно активна участь у ранньому голосуванні свідчить про високий інтерес американців до протистояння між республіканцем і чинним президентом країни Дональдом Трампом та демократом ексвіцепрезидентом США Джо Байденом.

Також така висока частка людей, що взяли участь у попередньому голосуванні, пояснюється епідемією коронавірусу та бажанням уникнути натовпу у день виборів.

За даними консалтингової компанії TargetSmart, яка тісно співпрацює з Демократичною партією США, станом на п'ятницю достроково віддали свої голоси вже понад 20 мільйонів американців, які не брали участі у виборах 2016 року.

30 жовтня є останнім днем для попереднього голосування у низці штатів, зокрема у Джорджії та Аризоні.

Згідно з останніми опитуваннями, кандидат у президенти США від демократів Джо Байден випереджає чинного президента-республіканця Дональда Трампа.

Раніше Трамп неодноразово стверджував, що голосування поштою призводить до фальсифікацій виборів, утім, не надаючи жодних доказів цього. Сам Трамп також проголосував достроково на дільниці поруч зі своєю резиденцією у Флориді.

Як повідомлялося, у день 59-х виборів президента США, 3 листопада, ТСН на "1+1" проведе вечірній випуск новин о 19:30 наживо з Нью-Йорка. Виїзна студія ТСН розташується просто неба на площі Times Square, а ведучою буде Лідія Таран.

У прямому етері вона розповість не лише про американські вибори, але і про всі новини з України. Окрім того, спецкореспондентки ТСН Яна Слєсарчук та Ольга Кошеленко проведуть прямі включення з виборчих штабів Трампа та Байдена. 

Фінальні дебати в США: чому, окрім мігрантів і расизму, згадували і про Україну

Фінальні дебати в США: чому, окрім мігрантів і расизму, згадували і про Україну

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація