Трамп запевнив, що антиросійські санкції залишаться незмінними

Трамп запевнив, що антиросійські санкції залишаться незмінними

Фото: Reuters

Водночас він зазначив про намір дотримуватись дипломатичних методів щодо РФ.

Президент США Дональд Трамп заявив, що не збирається скасовувати антиросійські санкції.

Про це повідомляє CNN.

"Санкції проти Росії залишаться такими, як вони є зараз", - заявив він.

Разом з тим, він зазначив, що має намір дотримуватися дипломатичних методів щодо Росії. Трамп заявив про перевагу такого підходу, зазначивши, що "зустрінеться з ким завгодно", і знову нагадав про зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.

Time присвятив обкладинку Трампу і Путіну

Time присвятив обкладинку Трампу і Путіну

Раніше, 25 липня, голова Держдепартаменту США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати ніколи не визнають російської анексії Криму, після чого було оприлюднено повний текст так званої Кримської декларації.

Декларація, що містить лише три абзаци та підтверджує позицію США щодо українсько-російського конфлікту, викликала бурхливу реакцію.

Вона була зроблена після європейського "турне" Дональда Трампа та його саміту з Володимиром Путіним, після чого у міжнародній спільноті з'явилися сумніви щодо послідовності американської політики стосовно України.

Тож за кілька годин після появи декларації її одразу підтримала низка країн Європейського союзу. А президент України Петро Порошенко назвав її історичною та подякував адміністрації президента США Дональда Трампа "за безкомпромісну позицію щодо підтримки територіальної цілісності України в міжнародно-визнаних кордонах".

Повʼязані теми:

Наступна публікація