Трамп запропонував перенести з Мінська переговори щодо Донбасу - Назарбаєв

Трамп запропонував перенести з Мінська переговори щодо Донбасу - Назарбаєв

Фото: Reuters

Президент Казахстану вважає, що "Мінські домовленості зайшли в глухий кут".

Президент США Дональд Трамп в розмові з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим запропонував перенести з Мінська переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це Назарбаєв розповів у четвер на прес-конференції в Нью-Йорку за підсумками засідання Ради безпеки ООН, передає "Інтерфакс".

"Ми говорили про те, що "Мінськ-1" застопорився, у глухому куті, потрібен "Мінськ-2". Він [Дональд Трамп] каже: "Давай в іншому місці [проведемо]". Я кажу: "Давайте", - розповів президент Казахстану.

Назарбаєв відзначив, що із самого початку переговори щодо Донбасу повинні були проходити у Казахстані. "Я робив поїздки, щоб зібрати всіх, щоб зустрілися там. Так домовилися, що в цьому напрямку будемо працювати", - сказав він.

Президент Казахстану також вважає, що "Мінські домовленості зайшли в глухий кут" і виступив за введення миротворців ООН на Донбас.

"Зараз миротворців треба вводити в Донбас та Луганськ, щоб вони визначили кордон. Треба зближувати їхні позиції якось, підходити до взаєморозуміння. Цього взаєморозуміння сьогодні немає", - сказав Назарбаєв.

Нагадаємо, на перших цьогорічних переговорах щодо Донбасу сторони здійснили обмін списками утримуваних осіб.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 18 січня, Верховна Рада ухвалила закон про деокупацію Донбасу "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях". Перед цим народні депутати два дні розглядали близько 600 правок до документа. Він офіційно визнає Росію агресором.

Своєю чергою ватажок "ДНР" Олександр Захарченко вважає, що прийняття Верховною Радою закону про деокупацію Донбасу обернеться ескалацією збройного конфлікту.

Порошенко і Назарбаєв домовилися слідувати Мінським угодами

Порошенко і Назарбаєв домовилися слідувати Мінським угодами

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація