Трамп заявив про "відсутність перешкод" для налагодження відносин з РФ

Трамп заявив про "відсутність перешкод" для налагодження відносин з РФ

Фото: Associated Press

Президент США переконаний, що цьому заважало "полювання на відьом" Мюллера.

Президент США Дональд Трамп заявив, що хоче хороших відносин з Росією і що розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, яке заважало цьому, тепер "мертве".

Про це він сказав 2 серпня, передає "Інтерфакс".

"Ми намагаємося, щоб у нас були хороші відносини (з Росією − ред). Але це було дуже важко через фейкове "полювання на відьом", яка тепер мертва", − підкреслив Трамп.

Американський лідер також зазначив, що якщо США і Росія зможуть укласти договір про зниження кількості ядерної зброї, то це буде "великою справою для світу".

Нагадаємо, 24 березня міністр юстиції США Вільям Барр представив конгресменам письмовий висновок на чотирьох сторінках про результат розслідування спецпрокурора Мюллера. Але сам звіт спецпрокурора на більш ніж 400 сторінках з'явився лише в середині квітня.

У звіті наголошувалося, що Мюллер та його колеги виявили багато випадків контактів команди Трампа з росіянами під час президентської кампанії 2016 року. Утім, попри це вони не виявили в діях Трампа та його оточення ознак злочину. На запитання, чи намагався Трамп перешкодити роботі органів юстиції, Мюллер не дав прямої відповіді, лише навів аргументи як на користь цієї тези, так і такі, котрі їй суперечать.

Розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера можливих зв'язків Трампа з росіянами тривало близько двох років.

Трамп написав понад 10 твітів упродовж свідчень спецпрокурора Мюллера

Трамп написав понад 10 твітів упродовж свідчень спецпрокурора Мюллера

Повʼязані теми:

Наступна публікація