Трамп заявив, що особисто стежить за ситуацією у Венесуелі

Трамп заявив, що особисто стежить за ситуацією у Венесуелі

Фото: Associated Press

Він також висловив підтримку венесуельському народові.

Американський президент Дональд Трамп пильнує за розвитком ситуації у Венесуелі.

Про це глава Сполучених Штатів написав у своєму Twitter.

У дописі Трамп також заявив про підтримку венесуельців. "Дуже пильно стежу за ситуацією у Венесуелі. Сполучені Штати підтримують народ Венесуели та його свободу", - написав господар Білого дому.

Як повідомлялося раніше, на вулиці столиці Венесуели вийшла велика кількість протестувальників. Серед них є військові. На оприлюдненому відео, яке зняв невідомий автор на вулицях столиці, одні військові беруть під контроль зброю та техніку інших. Йдеться про район військової авіабази в Каракасі, де лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив про фінальну стадію повалення режиму Ніколаса Мадуро.

Нагадаємо, наприкінці січня 2019 року голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. Це сталося після того, як Ніколас Мадуро заступив на посаду глави держави на другий термін внаслідок виборів, які бойкотувала опозиція та не визнали багато держав. США, Канада, Австралія, більшість країн ЄС, Латинської Америки й Організації американських держав визнали Гуайдо легітимним президентом Венесуели. Натомість Мадуро підтримують такі держави як РФ, КНР та Туреччина.

23 березня два російських військових літаки приземлилися на аеродромі недалеко від венесуельської столиці Каракаса. За повідомленнями ЗМІ, на борту в країну прибули не менше 100 солдатів армії РФ. Серед них, як вважають в американському уряді, також є російські фахівці з кібербезпеки. 

Пізніше Росія визнала, що у Венесуелі знаходяться "військові експерти, які реально займаються реалізацією положень договорів з питань військово-технічного співробітництва". Президент США Дональд Трамп уже зажадав від РФ "забратися з Венесуели".

Самопроголошеного президента Венесуели Гуайдо хочуть позбавити депутатської недоторканності

Самопроголошеного президента Венесуели Гуайдо хочуть позбавити депутатської недоторканності

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація