Трамп зажадав негайних слухань щодо імпічменту в Сенаті США

Трамп зажадав негайних слухань щодо імпічменту в Сенаті США

Фото: Associated Press

Президент вважає, що в демократів немає шансів на успіх у цьому процесі.

Представники демократичної партії в Конгресі не зможуть довести до кінця справу про імпічмент президента Сполучених Штатів Америки. У цьому переконаний господар Білого дому Дональд Трамп.

У твітері він наголосив на тому, що його опоненти не мають права нав’язувати власні правила в Сенаті, де більшість належить республіканцям. "Після того, як демократи не дали мені в Палаті представників ніяких процесуальних гарантій, ні адвокатів, ні свідків, нічого, тепер вони хочуть розповісти Сенату, як вести свій процес", - зауважив Трамп.

Президент США також наголосив, що не боїться слухань і навіть вимагає їх якнайшвидшого початку. "Взагалі-то в них немає ніяких доказів, вони й ніколи не з'являться. Я хочу негайного слухання! " - запевнив американський лідер.

Фото: ТСН.ua

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США більшістю голосів проголосувала за імпічмент президента США Дональда Трампа. За першу статтю щодо перевищення повноважень було віддано 230 голосів, проти – 197. За другу статтю щодо втручання в роботу Конгресу проголосували 229 депутатів, а проти неї висловилися 198. Після Палати представників, в якій більшість складають демократи, проголосувати за імпічмент має ще Сенат, де більшість мають уже республіканці.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп спостерігав за трансляцією процедури імпічменту, котра відбувалася в Палаті представників Конгресу, в телевізійній трансляції на мітингу своїх прихильників у Мічигані. Там він заявив, що "демократи затаврували себе вічною ганьбою" через те, що "намагаються анулювати голоси десятків мільйонів патріотичних американців". У Білому домі в офіційній заяві назвали голосування в Палаті представників "кульмінацією одного з найганебніших епізодів в історії США".

Дональд Трамп став третім президентом США, якому палата представників оголосила імпічмент

Дональд Трамп став третім президентом США, якому палата представників оголосила імпічмент

Повʼязані теми:

Наступна публікація