Трамп збирався звести у Москві хмарочос преміум-класу зі спа-центром – CNN

Трамп збирався звести у Москві хмарочос преміум-класу зі спа-центром – CNN

Фото: Reuters

Проект Trump Tower обговорювався під час передвиборчої кампанії Трампа.

У центрі Москви передбачалося будівництво хмарочоса Trump Tower з готельною і комерційною нерухомістю преміум-класу, а також фітнес- і спа-центром під брендом Іванки Трамп. Однак, проект так і залишився нездійсненим.

Про проект довідався CNN, у розпорядженні якого опинився лист Trump Organization про попередню угоду.

Документ складається з 17 сторінок і датований жовтнем 2015 року.

Згідно з ним, будівля мала називатися Trump World Tower Moscow. Воно повинно було вмістити в собі близько 250 люксових кооперативних квартир, 15 поверхів готельних номерів преміум-класу, а також приміщення для комерційної нерухомості та офісів.

Trump Organization передбачала взяти під свій контроль управління та утримання висотки, випливає з листа.

Потенційна вартість проекту в документі не вказується. Проте у ньому сказано, що головною умовою будівництва була відмова від відповідальності за фінансування проекту.

Документ супроводжується копією електронного листа від американського бізнесмена російського походження Фелікса Сартера до особистого адвоката Трампа Майклу Коену.

"Давайте втілимо це в життя і побудуємо Trump Moscow. І, можливо, закріпимо відносини між країнами, показавши всім, що комерція і бізнес набагато краще і більш корисні, ніж політика. Це повинно бути також і порядком Путіна, і ми допоможемо йому погодитися з цим. Допомагати миру в усьому світі і заробляти гроші - я б сказав, що це велика мета в житті для нас, якої варто дотримуватися", - йдеться в листі.

Росія перед американськими виборами купувала політичну рекламу у Facebook

Росія перед американськими виборами купувала політичну рекламу у Facebook

Вперше про будівництво Trump Tower в Москві стало відомо 28 серпня через публікації The Washington Post. За даними видання, цей проект обговорювався, коли Трамп вів свою передвиборчу кампанію - в наприкінці 2015-го і початку 2016- го року.

Майкл Коен, який раніше також був віце-президентом Trump Organization, визнав, що компанія під час передвиборної гонки в США вивчала можливість будівництва хмарочоса в Москві і що він направляв з цього приводу лист прес-секретарю глави Росії Володимира Путіна Дмитру Пєскова.

До вступу на посаду президента Trump Organization була основною компанією Дональда Трампа, в якій він займав пост генерального директора.

Нагадаємо, директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Рей заявив, що його відомство не знайшло доказів втручання президента Дональда Трампа та Білого дому в хід розслідування справи щодо впливу Росії на перебіг торішніх виборів у Сполучених Штатах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація