Трамп зустрінеться з Лавровим під час його візиту до Вашингтона. Говоритимуть і про Україну

Трамп зустрінеться з Лавровим під час його візиту до Вашингтона. Говоритимуть і про Україну

Фото: Associated Press

Очікується, що Трамп, Помпео і Лавров присвятять переговорам половину дня.

Президент США Дональд Трамп 10 грудня візьме участь у переговорах держсекретаря Майка Помпео і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на Білий дім.

Високопоставлений представник адміністрації Трампа сказав, що вони "обговорять стан двосторонніх відносин". Спочатку повідомлялося, що Лавров зустрічатиметься лише з Помпео, проте багато хто припускав, що у зустрічі візьме участь і Трамп.

Разом з цим радник Білого дому з питань національної безпеки Роберт О`Браєн заявив, що візит Трампа буде відповіддю на знак уваги, який надав Володимир Путін держсекретареві Помпео під час його останнього візиту до Москви.

"Коли Помпео поїхав до Росії, Путін зустрічався з ним. А у відносинах з Китаєм і Росією ми, зокрема, говорили, що хочемо взаємності", - сказав О`Браєн.

Очікується, що Трамп, Помпео і Лавров присвятять переговорам половину дня. Американські офіційні особи кажуть, що вони обговорюватимуть ситуацію в Україні і Сирії, питання контролю над озброєннями та інші.

"І я, і президент говорили, що якщо є робота, яку ми можемо виконати спільно з Росією, то ми зобов`язані зробити це заради американського народу. Сподіваюся, що міністр закордонних справ Лавров і я зможемо досягти прогресу. Зокрема, президент попросив нас провести роботу в сфері бізнес-відносин. Ми спробуємо попрацювати над цим", - заявив Помпео, виступаючи в ефірі телекомпанії One America News Network.

"Є проблеми контролю над озброєннями між нашими країнами. Ми також хочемо залучити до цієї дискусії Китай. Упевнений, що ми будемо говорити і про це. Є ціла низка тем, які ми будемо порушувати. Міністр закордонних справ Лавров і я працювали над цим тривалий час", - додав Помпео.

Раніше держсекретар США Майк Помпео і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорили ситуацію в Україні під час зустрічі у Сочі 14 травня. Помпео заявив, що США, як і раніше, не визнають анексію Криму, а також закликав визволити тоді захоплених у Керченській протоці українських моряків.

Державного секретаря США Майка Помпео підозрюють у тиску на українську владу

Державного секретаря США Майка Помпео підозрюють у тиску на українську владу
Наступна публікація