Трамп звернувся до генпрокурора щодо "втручання українців" у вибори в США: Де ж розслідування

Трамп звернувся до генпрокурора щодо "втручання українців" у вибори в США: Де ж розслідування

Фото: Reuters

Лідер держави опублікував звернення через Twitter.

Президент США Дональд Трамп через свій Twitter звернувся до генерального прокурора Джеффа Сешнса щодо проведення розслідування можливого втручання українців у вибори президента США.

"Україна застосовувала зусилля, щоб саботувати кампанію Трампа, "тихо працюючи над посиленням [позицій] Клінтон". Так де ж розслідування, Генпрокуроре?" - написав Трамп.

"Генеральний прокурор Джеф Сешнс прийняв ДУЖЕ слабку позицію щодо злочинів Гілларі Клінтон (де сервери електронної пошти та DNC) та витік Intel!" - додав він.

"Проблема полягає в тому, що виконувач обов'язків голови ФБР та особа, відповідальна за розслідування щодо Гілларі Ендрю Маккейб, отримали 700 тисяч доларів від Г. для дружини!" - написав Трамп.

Нагадаємо, раніше кандидат на посаду Федерального бюро розслідувань Крістофер Рей пообіцяв перевірити, чи втручалась Україна у вибори президента США 2016 року після відповідного розслідування видання Politico.

Так, у січні видання Politico, посилаючись на джерела, які знайомі із ситуацією, повідомило, що українські урядовці намагалися вплинути на вибори президента США і допомоги виграти кандидату від демократів Гілларі Клінтон, збираючи компромат на її суперника республіканця Дональда Трампа.

За словами співрозмовників видання, Київ допомагав виборчому штабу Клінтон викрити зв'язки Дональда Трампа та його помічника Пола Манафорта з Росією, що мало на меті зашкодити його кампанії. Врешті решт ці зусилля вплинули на хід передвиборчої кампанії Трампа – Манафорт пішов у відставку.

І сенатор Ліндсі Ґрем, і речниця Білого дому Сара Сандерс, говорячи про втручання України у вибори США, посилаються на цю статтю Politico.

Зять і радник Трампа категорично відкинув звинувачення у зв'язках з Росією

Зять і радник Трампа категорично відкинув звинувачення у зв'язках з Росією

Повʼязані теми:

Наступна публікація