"Трампа більше немає". Журналіст повідомив про зміни в політиці освітлення США на російському ТБ

"Трампа більше немає". Журналіст повідомив про зміни в політиці освітлення США на російському ТБ

Дональд Трамп / Фото: Reuters

Одна з редакцій отримала вказівку звести до мінімуму повідомлення про те, що відбувається в Штатах.

Найближчим часом російський державний телеканал "Россия" зведе до мінімуму висвітлення того, що відбувається у Сполучених Штатах Америки через заяви президента США Дональда Трампа про Крим.

Про це в статті для DW пише російський журналіст Костянтин Еггерт, посилаючись на знайому співробітницю холдингу ВДТРК.

За її словами, 15 лютого редакція отримала відповідну вказівку керівництва, яке, припускає журналіст, проінструктував Кремль.

"Суть його зводиться до короткої фрази: "Трампа більше немає", - зазначив Еггерт в статті.

"Прокремлівські учасники політичних ток-шоу почнуть говорити, що завжди були впевнені - жодних особливих змін з приходом Дональда Трампа в Білий дім не відбудеться (хоча ще тиждень тому вони казали протилежне). А ведучі ток-шоу "раптово" втратять інтерес до американської тематики", - вважає він.

На думку Еггерта, відставка радника з національної безпеки США Майкла Флінна і прес-конференція Шона Спайсера, голови служби комунікацій Білого дому і прес-секретаря Трампа, помітно похитнули на думку Кремля "Трамп - наш".

Речник Трампа заявляє, що президент США веде надзвичайно жорстку лінію у стосунках з Москвою

Речник Трампа заявляє, що президент США веде надзвичайно жорстку лінію у стосунках з Москвою

Нагадаємо, 14 лютого, з посади радника президента США з національної безпеки подав у відставку Майкл Флінн. Причиною став скандал з приводу його розмови з послом РФ Сергієм Кисляком, з яким він нібито обговорював санкції до інавгурації Дональда Трампа. Після відставки видання NYT оприлюднило інформацію, що члени президентської кампанії Дональда Трампа контактували з високопоставленими російськими чиновниками з розвідки ще за рік до виборів в США.

Також 15 лютого президент США Дональд Трамп заявив, що Крим був захоплений Росією і дорікнув своєму попереднику, Бараку Обамі, за "м'якість".

Повʼязані теми:

Наступна публікація