Травмувалися або голодували: у Техасі після екстремальних морозів знайшли мертвими сотні кажанів (відео)

Травмувалися або голодували: у Техасі після екстремальних морозів знайшли мертвими сотні кажанів (відео)

Ілюстрація

Окрім кажанів постраждали інші тварини і птахи.

В американському штаті Техас через різкі морози у лютому мільйони людей були без електрики, води і їжі декілька днів. Також постраждала від холодів і місцева дика природа. 

Про це пише ksat.com.

Сотні мертвих мексиканських кажанів після негоди знайшли під мостами і підземними переходами Сан-Антоніо. Вони зазвичай живуть цілий рік в колонії під місцевим мостом, але цьогоріч померли в морозну погоду після Дня святого Валентина. 

Зі слів спеціалістів, мексиканські кажани з вільним хвостом в умовах тривалих холодів, замість сплячки переживають стан психічної, фізичної бездіяльності. Так, метаболізм кажанів в екстремально холодних умовах не працює, а їхні тіла втрачають здатність рухатися.

Як зазначається, поєднання тривалих мінусових температур і відсутності їжі посилило загибель кажанів. Так, деякі з них замерзли на смерть, а інші померли від травм, отриманих під час падіння з мостів. 

"Багато хто з них отримали травми від ударів. Травми голови, травми спини, внутрішні травми. Деякі були слабкі і голодували і не вижили", - сказала власниця та президентка Південного притулку Мішель Уна Камара. 

Однак постраждали не тільки кажани. Департамент парків і дикої природи Техасу просить громадськість повідомляти про смертність диких тварин в штаті. За їхніми даними, серед деяких постраждалих тварин є осьової олень, чорний козел і антилопа нільгау, які походять з помірного клімату, і кілька видів птахів.

До слова, якщо температура опускається нижче 50 градусів, кажани зазвичай залишаються на місці і не виходять на пошуки їжі. 

Нагадаємо, американська берегова охорона повернула у дику природу замерзлих під час аномальних холодів черепах.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини світу: штат Техас четверту добу замерзає, а на Близькому Сході - снігопади

Новини світу: штат Техас четверту добу замерзає, а на Близькому Сході - снігопади

Повʼязані теми:

Наступна публікація