Троє з семи смертників, які скоїли теракти в Парижі, були громадянами Франції

Троє з семи смертників, які скоїли теракти в Парижі, були громадянами Франції

У Франції росте страх "домашнього тероризму" / Фото: Reuters

Терористів опізнали за залишками шкіри.

Троє з семи смертників, які влаштували вибухи у Парижі, були громадянами Франції, так само мав французьке громадянство один з семи заарештованих за підозрою в участі в атаках. Про це повідомляє AP.

Французька поліція підтвердила, що смертник, впізнаний за залишком шкіри, жив у паризькому передмісті. Представники бельгійської влади заявили, що двоє з семи смертників були громадянами Франції, які жили в Брюсселі, та серед затриманих був ще один французький громадянин, який мешкав у бельгійській столиці.

Нова інформація лише підсилює зростання страху не "імпортованого", а внутрішнього тероризму у Франції. Ця країна "експортувала" найбільше джихадистів з усіх європейських країн.

Пізно ввечері 13 листопада в столиці Франції терористи вчинили криваву атаку у шести місцях, вбивши щонайменше 127 осіб. Вибухові пристрої спрацювали поблизу стадіону "Стад де Франс", де відбувався товариський матч між збірними Франції та Німеччини. Там пролунали три вибухи.

Одночасно з вибухами на стадіоні терористи взяли в заручники відвідувачів в концертному залі Bataclan, де відбувався концерт американського рок-гурту The Eagles of Death Metal. За деякими даними, в залі перебували до 1,5 тисячі осіб. Велику кількість глядачів терористи захопили в заручники, а потім почали розстрілювати всіх, кого бачили.

Кілька людей розстріляли відвідувачів ресторану "Маленька Камбоджа", який розташований неподалік редакції сатиричного журналу Charlie Ebdo, який зазнав нападу терористів "Аль-Каїди" в січні.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава" . "Це вендета за Сирію. Це 11 вересня Франції", — цитує заяву терористів італійський інформаційний телеканал Sky.

Президент Франції Франсуа Олланд оголосив в країні трьохденний траур за загиблими. Однак спецоперація проти "Ісламської держави" не припинятиметься. Наразі відомо, що американські військові вбили лідера ісламістів у Лівії

У Франції правоохоронці шукають причетних до жахливих терактів

У Франції правоохоронці шукають причетних до жахливих терактів

Повʼязані теми:

Наступна публікація