ТСН показала ексклюзивні кадри порятунку українки з-під завалів мосту в Генуї

ТСН показала ексклюзивні кадри порятунку українки з-під завалів мосту в Генуї

Фото: Reuters

Лікарі заспокоюють, що з жінкою все буде гаразд.

Обнадійливою є остання інформація щодо стану та перспектив одужання постраждалої при обвалі мосту в Генуї громадянки України. Медики кажуть, що вона зможе ходити, а життю жінки, котра впала з 80-метрової висоти, загрози немає, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Журналісти отримали унікальні кадри порятунку Наталі Єліної та її чоловіка з-під завалів. Син постраждалих зараз живе в італійського друга родини. "Їхній син Богдан зараз із моєю родиною. Маму чув дві секунди по телефону. Не бачив її, адже лікарі забороняють бачитися з відвідувачами. Лікарі кажуть, що треба почекати кілька днів. У лікарні працює мій кузен – він поліцейський і він з ними бачився, говорив із ними. Вони нічого не пам’ятають із того, що трапилося. Просять не говорити про їхній стан, аби не лякати своїх родичів", - розповів Паскуале де Роза.

До 20 людей можуть залишатися під завалами мосту в італійській Генуї

До 20 людей можуть залишатися під завалами мосту в італійській Генуї

Тим часом рятувальна операція в Генуї не припиняється – представники надзвичайних служб хочуть переконатися, що витягли з-під завалів дійсно всіх, кого могли. Вдень раптово почалася евакуація мешканців прилеглих будинків – вірогідно, фахівці дослідили вцілілі конструкції мосту та вирішили, що далі жити під ним небезпечно. Терміново було відселено понад 600 осіб. "Нас забрали пожежники, з собою ми встигли взяти деякі речі. Поки лишатимемося у готелі, думаю, щось може трапитися", - розповів один із пенсіонерів. "Встигли зібрати необхідні речі. І хоча ми живемо не під мостом, а за шість будинків від того місця – нас все одно евакуювали. Не знаю, чи довго це усе триватиме, сподіваюся, зможу повернутися, забрати решту речей", - прокоментував ситуацію інший італієць.

За уточненими даними, під завалами мосту може перебувати від 10 до 20 осіб. Кількість жертв наразі не змінилася – трагедія забрала 38 людських життів. "Ми завершимо операцію, коли упевнимося, що під завалами не лишилося жодної людини. Ми маємо приблизну цифру – скільки машин було на мосту на момент аварії. Тому маємо пильно шукати під усіма уламками", - розповів керівник пожежної служби регіону Еммануель Гіссі. Внаслідок надзвичайної події влада країни оголосила в Генуї режим НС. "Внаслідок трагедії 14 серпня я оголошую про надзвичайний стан на наступні 12 місяців", - наголосив прем`єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація